Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

6x avontuurlijk Almere: van de Oostvaarders tot het strand

Almere is een walhalla voor avonturiers. Het strand en de Oostvaardersplassen in Almere barsten van de toffe outdooractiviteiten. Wat dacht je van wakeboarden, klimmen of suppen? Wakker het avontuurlijke vuur in jezelf aan. Wij hebben de gaafste outdooractiviteiten voor je op een rijtje gezet. Makkelijk bereikbaar vanaf station Almere Centrum of Almere Oostvaarders. Ga voor een dag vol actie.


1. Een dag vol adrenaline: mountainbiken in Almere

Almere heeft geen bergen of heuvels, maar dat betekent niet dat er geen gave mountainbike tracks zijn. Er zijn 4 toffe routes in de natuur, vol bruggetjes, jumps en kombochten. Fitte fietsfanaten wagen zich aan de stevige helling. Lukt het jou om de top te bereiken? In totaal zijn de routes bijna 33 kilometer lang en trap je over 300 hoogtemeters. Als één ronde niet genoeg is, verbind je de routes aan elkaar en creëer je een uitdagend parcours van maar liefst 55 kilometer. Trek je sportieve outfit aan, neem je mountainbike mee in de trein en zet koers richting Almere voor een actieve dag. 

Vanaf station Almere Centrum, Almere Buiten of Almere Oostvaarders fiets je in 15 tot 30 minuten naar het beginpunt van de route.

 • De kortste route is 3,2 kilometer lang. Voor de fanatieke mountainbikers is er een route van 14 kilometer. Bekijk de website voor alle routes
 • Huur je mountainbike bij Outdoorpark SEC in Almere
 • Let op: je hebt een vignet nodig om de parcours te betreden. Een vignet kost € 6,50. Meer informatie vind je op de website

Verschillende startpunten in Almere, visitalmere.com
Outdoorpark SECVerlaatweg 2, outdoorparkalmere.nl

2. Klim tot grote hoogte in Fun Forest

Hoog in de bomen, daar vind je de 8 parcoursen van Fun Forest. In de groene oase van het Kromslootpark klauter, balanceer en slinger je van boom tot boom. De parcoursen variëren in moeilijkheidsgraden. Voor de kleinsten onder ons is er een parcours op 2,5 meter. Hier klim je over bruggetjes en netten. Leuk: alle parcoursen hebben een zipline. Die van parcours 6 is zelfs 160 meter lang. Durf jij het aan om het extreme parcours te klimmen? Maak je dan klaar voor een route op bijna 15 meter hoogte. Het hoogtepunt van deze route is een bungeejump en vrije sprong. Daar gaat je avontuurlijke hart pas écht sneller van kloppen.

In ruim 20 minuten trap je met een OV-fiets vanaf Almere Centrum naar Fun Forest.

 • Openingstijden: dagelijks van 10.00 - 19.00 uur
 • Entree: klimbos mini vanaf 110 cm € 16,95, klimbos kinderen vanaf 130 cm € 19,95 en klimbos jongeren en volwassenen € 24,95. Bestel hier je tickets
 • Meer actie? Hier speel je ook Expeditie Fun Forest of Archery Tag. Bekijk de mogelijkheden op de website 

Kemphaanlaan 4, funforest.nl

3. Zeilen aan het Almeerderstrand

Je kent het Almeerderstrand misschien wel van de festivals en evenementen, zoals Strandfestival ZAND en Libelle Zomerweek. Maar er is hier veel meer te doen. Huur een zeilboot bij Regatta Center Muiderzand en laat je meeslepen door de wind. Let op: zeilervaring is vereist. Geen ervaring? Geen probleem. Op aanvraag gaat een professionele schipper met je mee. Met wie ga jij op pad? Na een dag vol avontuur kun je lekker loungen bij Strandpaviljoen Poortdok aan het strand van Almere. Hier eet je met je voeten in het zand een vegetarische burger of een portie saté. 

Met de OV-fiets? In 25 minuten trap je vanaf station Almere Centrum naar het strand. 

 • Openingstijden Regatta Center Muiderzand: afhankelijk van het seizoen. In september t/m oktober op dinsdag t/m zondag van 12.00 - 22.00 uur 
 • Toegang tot het Almeerderstrand is gratis. Vanaf € 65 huur je een boot
 • Een hoofdgerecht bij Strandpaviljoen Poortdok kost gemiddeld € 20

Almeerderstrand: IJmeerdijk 4, visitalmere.com
Regatta Center Muiderzand: Marinaweg 32, regattacentermuiderzand.nl 
Strandpaviljoen Poortdok: IJmeerdijk 1a, poortdok.nl

4. Cablepark VIEW: waar avontuur begint

Waterskiën, wakeboarden en suppen: bij Cablepark VIEW is er genoeg te beleven. Er liggen maar liefst 13 obstakels in het water voor zowel beginnende als gevorderde wakeboarders. Maak jij een vette sprong terwijl je uitkijkt over de skyline van Almere? Na alle adrenaline is het tijd om te ontspannen. Plof neer op de loungebanken van Restaurant VIEW voor een shared lunch of diner. Vergeet vooral niet om te genieten van het uitzicht over Almere. 

In 9 minuten fiets je vanaf station Almere Centrum naar Cablepark VIEW met een OV-fiets. Ga je liever met de bus? Het dichtstbijzijnde busstation ‘t Oor ligt op 5 minuten loopafstand.

 • Openingstijden Cablepark VIEW: in juni, juli en augustus op woensdag t/m zondag van 12.00 - 21.00 uur. In april, mei en september wijken de openingstijden af. Bekijk hiervoor de website
 • Openingstijden restaurant VIEW: in april t/m september op donderdag t/m zondag van 12.00 - 22.30 uur
 • Kosten: wakeboarden vanaf € 25, waterskiën vanaf € 20 en suppen vanaf € 15 p.p.
 • De gerechtjes bij restaurant VIEW kosten gemiddeld € 13

Bergsmapad 1, cableparkviewalmere.nl en viewalmere.nl

5. Almere Oostvaarders: excursie met de ecokar

De boswachters van Staatsbosbeheer nemen je mee op safari in de Oostvaardersplassen in Almere. Jullie gaan rijden in een ecokar: een elektrisch voertuig speciaal ontworpen met het oog op milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. De grote, stille banden rijden je over de kronkelende paden, kriskras door de bomen en het groen. Houd je ogen open. Hier in de wildenis kun je zomaar oog in oog staan met een van de bewoners van het gebied. Grote grazers als edelherten en konikpaarden, maar ook ijsvogels en lepelaars leven er volop. Het blijft een verrassing welke inwoners je tegenkomt. Klaar om de wildernis in te duiken?

Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders – het beginpunt van de excursie – ligt op nog geen 10 minuten fietsen of 30 min wandelen vanaf station Almere Oostvaarders. 

 • Verschillende data in september en oktober. Bekijk de agenda voor meer informatie 
 • Ticket: € 17,50 p.p. 

Startpunt: Oostvaardersbosplaats 1, staatsbosbeheer.nl

6. Suppen of zeilen bij catamaranstrand Muiderzand

Marina Muiderzand ligt aan het IJmeer. Het heeft niet alleen een jachthaven, maar ook het grootste catamaranstrand van Europa. Huur een supboard bij Sail-Today. Je verwacht het misschien niet, maar suppen is een echte workout. Met uitzicht op de skyline van Amsterdam manoeuvreer je over het water. Als je van extreem houdt, volg je een cursus catamaranzeilen, kitesurfen of windsurfen. Met de wind in je haren glijd je over de golfen. Blijf 's avonds vooral even hangen bij dit strand in Almere. Bij de beachclub van Sail-Today geniet je met een koel drankje in je hand van de zonsondergang.

Vanaf station Almere Centrum fiets je in 25 minuten naar het Catamaranstrand. Liever wandelen? Stap uit bij station Almere Poort. Je bent er dan binnen 15 minuten. 

 • Openingstijden Sail-Today: van 12 juli t/m 20 augustus dagelijks geopend. In de maanden april t/m oktober van woensdag t/m vrijdag van 10.00 - 19.00 uur en op zaterdag en zondag van 09.30 - 22.00 uur
 • Let op: de openingstijden zijn altijd afhankelijk van het weer
 • Prijzen: SUP-board € 15 per uur, privécursus vanaf € 65. Bekijk alle prijzen op de website

Marinaweg 163, sail-today.nl

Tekst: Maaike van Suijdam - Insiders
Beeld: Almere Citymarketing en Alea Sophie Ruiter

24 uur in centrum Almere: van shoppen tot Kunstlinie

Lunchen, varen en kunst bekijken in Almere Centrum.

Groepsticket Daluren

Voordelig reizen met de trein met een groep vanaf 2 personen. Dit ticket is geldig tijdens daluren.

vanaf 7,15 per persoon

In de NS-app of uitprinten