Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

8x zien en doen in Apeldoorn

Je kunt uren ronddwalen in het historische centrum van Apeldoorn, maar een uitstapje naar de natuurrijke omgeving van deze stad is ook zo gemaakt. NS Dagje Uit geeft je fijne groene plekken in de buitenlucht afgewisseld met favoriete restaurants, cafés en winkels in Apeldoorn centrum. Uiteraard allemaal met een koninklijk tintje.


1. Vintage shoppen bij Het Koningshuis

Een liefhebber van vintage, antiek en design? Dan is een treinrit naar Apeldoorn zeker de moeite waard. Sla de winkel Het Koningshuis niet over. Denk aan decoratie, kunst, meubels en verlichting met een mooie variatie tussen diverse stijlen. Kies jij voor een moderne design vaas, een antiek houten kast of voor een jugendstil schilderij?

Vanaf Station Apeldoorn 8 minuten lopen of 4 minuten met de OV-fiets.

Koninginnelaan 89,  hetkoningshuis.net

2. Nog meer vintage bij Appel & Ei

Voor tweedehands kleding ben je bij Appel & Ei aan het juiste adres. Werp voordat je naar binnenstapt een blik over het levendige Raadhuisplein. Binnengekomen hangen de rekken vol met kleding in diverse stijlen, op kleur gesorteerd. Maak je outfit compleet met een toffe tas, schoenen of sieraden.

Vanaf Station Apeldoorn 10 minuten lopen of 5 minuten met de OV-fiets.

Raadhuisplein 34,  appelenei.nl/

3. Pannenkoeken en poffertjes bij Amalia

Bij paviljoen Amalia, gelegen aan het Koninklijke Amaliapark, serveren ze niet zomaar pannenkoeken en poffertjes. De lekkernijen worden op ambachtelijke wijze bereid. Dit restaurant is niet voor niets al dertig jaar een begrip. Voor de hartige trek is er ook een ruime keuze belegde broodjes. 

Vanaf Station Apeldoorn 8 minuten lopen of 4 minuten met de OV-fiets.

Brinklaan 145,  pannenkoekenrestaurantbrinkpark.nl

4. Klimbos Veluwe

In natuurgebied de Veluwe is zoveel leuks te doen. Waaronder Klimbos Veluwe. Dit is een sportief uitstapje voor jong en oud. In een klimgordel klauter je door de bomen via verschillende routes. Onderweg stuit je op allerlei uitdagingen, grote netten of zelfs een vrije val. Kinderen vanaf 6 jaar mogen hier klimmen. 

Vanaf Station Apeldoorn 18 minuten met de OV-fiets.

J.C. Wilslaan 21, klimbos.nl

5. Kröller-Müller Museum

Ook voor kunst kun je naar de Veluwe. Het Kröller-Müller Museum bezit topstukken van Vincent van Gogh, Claude Monet, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Voor kunstliefhebbers dus een must-visit. Het museum ligt midden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe (waar je ook entree betaald). Pak bij de ingang een gratis Witte Fiets naar het museum. 

Vanaf Station Apeldoorn 30 minuten met de bus.

Houtkampweg 6, Otterlo, krollermuller.nl

6. De Levenstuinen van het Groot Hontschoten

De Levenstuinen zijn ook heel bijzonder. Een wandeling door dit gebied brengt je langs prachtige tuinen met ieder zijn eigen unieke eigenschappen en uitstraling. De ene tuin is wild, een ander staat vol kunst en er is ook een mineralentuin. Ga zelf op avontuur of volg de wandeling ‘Het Levenspad’ waarbij je de belangrijkste facetten uit een mensenleven zult tegenkomen. Wie weet zie je tijdens je wandeling ook een groepje mensen samen mantra’s zingen of een yogales volgen. Stop vooral ook even bij de theetuin.

Vanaf Station Apeldoorn 22 minuten met de OV-fiets.

Holthoevensestraat 16, Teuge,  levenstuinen.nl

7. Café et hotel le Paris

Op het ruime terras of in het Grand Café kun je hier aanschuiven voor lunch, borrel of diner. De Franse invloeden zijn niet zo zeer terug te vinden op de menukaart, maar in de sfeer des te meer. In de keuken worden gerechten met meerdere ‘s wereldse invloeden bereid. Verleng je bezoek met een overnachting in een van de 19 hotelkamers.

Vanaf Station Apeldoorn 10 minuten lopen of 5 minuten met de OV-fiets.

Raadhuisplein 5,paris.nl

8. Restaurant Klein Berlijn

Apeldoorn meets Berlijn. En dan wel op een hele smakelijke manier. In dit restaurant, op loopafstand van het station, hoef je alleen een 4, 5, 6 of 7 gangen verrassingsmenu te kiezen. De invulling met exclusieve gerechten en bijzondere smaaksensaties laat je aan de koks over. Meer zin in Franse sferen? Restaurant én jeu de boules bar Klein Parijs in Apeldoorn is van dezelfde eigenaren.

Vanaf Station Apeldoorn 4 minuten lopen of 2 minuten met de OV-fiets.

Hoofdstraat 34,  kleinberlijnapeldoorn.nl

7x zien en doen in Deventer centrum

Ontdek het historische centrum van Deventer.

10x zien en doen in Amersfoort

De leukste adressen tussen grachten en stadspoorten.