Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

7x zien en doen in Den Haag

Dagje eropuit in Den Haag? Winkelen op de Fred, picknicken in de Paleistuin of cultuur snuiven in een duinpan, een dagje Den Haag eindigt hoogstwaarschijnlijk in Scheveningen. Met een drankje in je hand en je voeten in het zand. Wat is er allemaal te doen in Den Haag?


Ontdek Den Haag op de OV-fiets

Het allerleukste is om de hofstad op eigen tempo te ontdekken met de OV-fiets. Nog een voordeel, je maakt op deze manier makkelijk veel meters. Hierdoor hoef je niet te kiezen tussen stad of strand en cultuur of natuur. Je combineert het gewoon allemaal! De OV-fietsen vind je op het stallingsdek van het station.

Liever te voet door Den Haag? Volg dan de NS-wandeling

1. Fleur’s

Bij Fleur’s kun je terecht voor de beste koffie van heel Den Haag. Bestel een heerlijke cappuccino en strijk neer op het terras. En een bezoekje aan Fleur’s is eigenlijk niet compleet zonder iets van de menukaart te proeven. Van gezonde, rijk belegde broodjes tot diverse tosti’s. Zo kun je weer even vooruit!

Van Bylandtstraat 92, fleurs-koffie.nl

2. WAUW Warenhuis

Ook voor het winkelen zit je in het centrum van Den Haag goed en al helemaal in het Zeeheldenkwartier. WAUW Warenhuis is onze favoriet. In dit boetiekje scoor je de leukste cadeaus, (woon)accessoires en overige hebbedingetjes. 
In de Frederik Hendrikstraat, Aert van der Goesstraat en de Theresiastraat ben je verzekerd van een geslaagde winkelsessie.

In Den Haag kun je dus heerlijk winkelen. Toch toe aan iets anders? Bezoek dan het Vredespaleis en het Binnenhof of strijk neer op een bankje aan de Hofvijver.

Piet Heinstraat 51A, wauwwarenhuis.nl

3. Wieze Wasjes

Dit winkeltje is de schatkamer van het Hofkwartier en tot de nok toe gevuld met hebberig makende oorbellen, ringen, armbandjes en fonkelende edelstenen, van rozenkwarts tot rode jaspis. Mooi: bij het samenstellen van de collectie gaat aandacht uit naar kwaliteit, milieu en mens. Ook het inpakken gebeurt duurzaam, met recyclebaar materiaal.

Papestraat 9, wiezewasjes.nl
 

4. Kunstmuseum, Fotomuseum, Atlantikwall Museum en Beelden aan zee

Voordat je met je voeten in het zand ploft, kun je nog een museumbezoek inlassen. Bij het Kunstmuseum vind je 160.000 kunstwerken, waaronder een reusachtige collectie van Mondriaan. Ook bij het Fotomuseum vind je meerdere tentoonstellingen. Matlas geeft op een iconische wijze een ode aan het kapsel ‘De Haagse mat’. Verder naar de kust, tussen de Scheveningse Bosjes, staan dertien bunkers bij het Atlantikwall Museum. Een indrukwekkende plek waar je even teruggaat in de tijd. Aangekomen bij de kust aanschouw je moderne en hedendaagse beeldhouwkunst van museum Beelden aan Zee. Spot jij de beelden tussen de duinpannen

Stadhouderslaan 41, kunstmuseum.nl/ en Stadhouderslaan 43, fotomuseumdenhaag.nl/ en Badhuisweg ter hoogte van 119-133, atlantikwall-museum.nl/ en Harteveltstraat 1, beeldenaanzee.nl

5. Catch by Simonis en Beachclub Indigo

Na een frisse duik in zee of even zonnen op het strand rol je zo door naar een van de hippe strandtenten. Neem plaats op het terras van Catch by Simonis. Dit restaurant is gelegen in de haven van Scheveningen. Op de menukaart vind je een ruim aanbod aan verse vis, kreeftenplateaus, sushi en oesters. Toe aan wat drankjes en dansjes? Zoek een feestje op bij beachclub Indigo en dans tot de zon weer ondergaat.

Dr. Lelykade 43, catch-bysimonis.nl/ en Strandweg 65, beachclubindigo.nl/

6. Strandhotel Scheveningen

Mocht je na zo’n dag vol cultuur, natuur en lekker eten nog niet genoeg hebben van Den Haag en Scheveningen, verleng dan je verblijf met een overnachting aan zee. Slaap bijvoorbeeld in Strandhotel Scheveningen en wordt wakker met uitzicht op de zee. Of ga back to the basics in een tiny house. Wij zetten de meest bijzondere accommodaties op een rij. Check wel even goed welke locatie in de buurt is.

Zeekant 111, strandhotel-scheveningen.nl

7. Restaurant Zheng

Zin om in de binnenstad te dineren? Bij dit restaurant in het Haagse Hofkwartier draait alles om eeuwenoude Chinese rituelen, kunst en cultuur. Bezoekers krijgen een ceremonieel menu geserveerd dat bestaat uit 12 chapters. Per chapter worden 3 of 4 gerechten geserveerd. In elk chapter staat een andere Chinese kooktechniek centraal, denk aan: 'stomen', Chinees fondue of Chinse barbecue. Het interieur van Zheng, met gele en blauwe tonen en decoraties, verwijst naar Qianlong, de zesde keizer van de Qing-dynastie.

Prinsestraat 33, restaurantzheng.com

Beeld: Rolinda Windhorst, Loran van den Akker, Mygrations.nl, Strandhotel Scheveningen

4x de leukste winkels in Den Haag

Van souvenirwinkel tot duurzaam warenhuis, dit zijn de leukste winkels.

Wandeling: Parkstad Den Haag

Verken een van de vier groene oases tijdens deze wandeling door Den Haag.