Naar content

Hoofdnavigatie

Stations met gesloten poortjes passeren

Op steeds meer stations worden poortjes in gebruik genomen. Zo vergroten we de veiligheid op het station, in de trein en verminderen we het aantal zwartrijders. Wilt u gebruik maken van de voorzieningen op een station, zonder te reizen? Vraag dan een Station Passagepas aan.


Passagepas aanvragen

U kunt een Station Passagepas aanvragen voor de stations: Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam Amstel, Deventer, Dordrecht, Eindhoven, Gouda, Leiden, Rotterdam-Zuid, Sittard, Station Haarlem (voor leden van de Bibliotheek), Weesp en Zwolle. 

Bekijk hieronder hoe u een station met gesloten poortjes passeert en hoe u een Station Passagepas aanvraagt.

Ik ben een reiziger

OV-chipkaart met saldo

Iedereen met een OV-chipkaart kan een station met gesloten poortjes passeren. Er moet dan wel voldoende saldo (€ 10 of € 20) op uw kaart staan. Als u binnen 60 minuten in- en uitcheckt, betaalt u niets. Dit geldt ook voor de NS-Business Card.

OV-chipkaart zonder saldo

Staat er geen of niet voldoende saldo op uw OV-chipkaart? Dan kunt u bij een NS-kaartautomaat gratis een eenmalig stationspassageproduct op uw kaart laden. Hiermee kunt u dezelfde dag 60 minuten doorbrengen op hetzelfde station als waar het product op de kaart is geladen.

Zonder OV-chipkaart

Heeft u geen OV-chipkaart? Bewoners uit de directe omgeving van een station kunnen een Station Passagepas aanvragen.  

Ik werk bij ProRail, NS Reizigers, NS Stations of ben een huurder

U kunt een Station Passagepas aanvragen als u werkt bij ProRail, NS Stations of als u huurder bent van NS Stations. Dit kan eenvoudig online. Als u werkt in opdracht van NS Reizigers, kunt u een aanvraag indienen bij uw opdrachtgever.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met uw opdrachtgever, of bel de NS Klantenservice via 030-7515155 (24 uur per dag bereikbaar).

Passagepassen voor andere treinvervoerders

Naast NS maken ook andere vervoerders gebruik van de treinstations. Zodat medewerkers en klanten van deze vervoerders toch door de gesloten poortjes op het station kunnen, bieden we een aantal oplossingen aan. Denk bijvoorbeeld aan een Station Passagepas voor medewerkers.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met toegangspoortjesstations@ns.nl. Station Passagepassen voor medewerkers kunt u online aanvragen.