Hoofdnavigatie

Naar content

NS en Tijd voor Lezen

NS ondersteunt 3 campagnes van de Stichting CPNB onder de noemer van ‘Tijd voor Lezen’.


Boekenweek

Op de laatste zondag van de Boekenweek reist iedereen gratis met de trein op vertoon van het Boekenweekgeschenk. Dit jaar organiseerde NS dit voor de 16e keer en reisden naar schatting 250.000 mensen met het boek Makkelijk leven van Herman Koch. Bekijk hier de terugblik op de Boekenweek 2017.

De Boekenweek 2018 loopt van 10 tot en met 18 maart. De gratis reisdag is dus op zondag 18 maart 2018. Zet u hem alvast in uw agenda?

NS Publieksprijs

De NS Publieksprijs is de prijs voor het beste boek, gekozen door het publiek. Het winnende boek mag zich Boek van het Jaar noemen. De NS Publieksprijs is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste publieksprijs voor boeken in Nederland.
Een comité van boekverkopers en bibliothecarissen kiest uit een groslijst van de meest populaire boeken van het afgelopen jaar 6 boeken: de 6 nominaties. De NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek wordt toegekend aan de titel die bij het publiek op de eerste plaats is geëindigd mits de titel ook voorkomt in de einduitslag van de Kernjury bestaande uit 250 lezers. De auteur van het winnende boek ontvangt een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van € 7.500 en een NS Business Card 1e klas.
De NS Publieksprijs leverde in 2016 een record aantal stemmen van 118.312 op. De bekendmaking van zowel de genomineerden als van de winnaar, vindt de afgelopen jaren plaats in het programma van De Wereld Draait Door. De winnaar van de titel ‘Boek van het Jaar 2016’ is Pogingen iets van het leven te maken geschreven door Herman Groen.

De NS Publieksprijs 2017 vindt plaats van 25 oktober t/m 22 november.

Kinderboekenweek

Naast de Boekenweek en de NS Publieksprijs ondersteunt NS sinds 2014 ook de Kinderboekenweek. NS was al eerder aan de Kinderboekenweek verbonden van 2001 t/m 2009.

Voor veel kinderen is een treinreis niet alleen een bijzondere ervaring. Tijdens de reis hebben zij en hun (groot-)ouders tijd voor elkaar; tijd om samen te lezen bijvoorbeeld.

De Kinderboekenweek 2017 vindt plaats van woensdag 4 t/m zondag 15 oktober. Dit jaar kunnen de kinderen op zondag 15 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur hun boek ruilen op station Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal.