Hoofdnavigatie

Naar content

NS en Tijd voor Lezen

NS ondersteunt onderstaande 3 campagnes van de Stichting CPNB onder de noemer ‘Tijd voor Lezen’.


Boekenweek

Van zaterdag 10 tot en met zondag 18 maart is het weer Boekenweek. Koopt u tijdens de Boekenweek en Nederlandstalig boek ter waarde van minimaal €12,50 dan krijgt u daarbij het Boekenweekgeschenk, Gezien de feiten, van Griet Op de Beeck cadeau.

Als hoofdsponsor sluiten we ook dit jaar de Boekenweek af met de gratis reisdag van NS. Op vertoon van het Boekenweekgeschenk reist u zondag 18 maart de hele dag gratis. En gaat u die dag met de trein op pad, dan kunt u zomaar Griet Op de Beeck tegenkomen. Wij maken met haar een tour met de trein om de reizigers te verrassen. Zij leest voor en signeert haar boek.

Het Boekenweekgeschenk is geldig voor 1 persoon in de 2de klas in de treinen van NS, Arriva, Connexxion, Breng, Keolis en Blauwnet.

Meer informatie over reizen met het geschenk leest u hier

 

NS Publieksprijs

De NS Publieksprijs is de prijs voor het beste boek, gekozen door het publiek. Het winnende boek mag zich Boek van het Jaar noemen. De NS Publieksprijs is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste publieksprijs voor boeken in Nederland.

De 6 best verkochte boeken van het afgelopen jaar worden genomineerd. De NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek wordt toegekend aan de titel die bij het publiek op de eerste plaats is geëindigd mits de titel ook voorkomt in de einduitslag van de Kernjury bestaande uit 250 lezers. De auteur van het winnende boek ontvangt een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van €7.500 en een NS-Business Card 1e klas.

Afgelopen jaar stemden ruim 96.0000 mensen op de NS Publieksprijs. De bekendmaking van zowel de genomineerden als van de winnaar, vond voor de 4de keer plaats in het programma van De Wereld Draait Door. De winnaar van de titel ‘Boek van het Jaar 2017’ is De wereld volgens Gijp geschreven door Michel van Egmond.

De NS Publieksprijs 2018 vindt plaats van 24 oktober t/m 21 november.

Kinderboekenweek

Naast de Boekenweek en de NS Publieksprijs ondersteunt NS sinds 2014 ook de Kinderboekenweek. NS was al eerder aan de Kinderboekenweek verbonden van 2001 t/m 2009. De afgelopen drie jaar organiseerde NS de NS Kinderboekenruil. Kinderen konden die dag op een aantal stations hun boek ruilen voor een ander.

Voor veel kinderen is een treinreis niet alleen een bijzondere ervaring. Tijdens de reis hebben zij en hun ouders/grootouders tijd voor elkaar; tijd om samen te lezen bijvoorbeeld. NS draagt lezen een warm hart toe, want lezen is een van de favoriete tijdsbestedingen in de trein. Voor jong en oud.

De Kinderboekenweek 2017 vond plaats van woensdag 4 t/m zondag 15 oktober. Het Kinderboekenweekgeschenk werd geschreven door Janneke Schotveld. Het thema was griezelen. Kinderen konden op de laatste dag van de Kinderboekenweek tussen 10.00 en 16.00 uur hun boek ruilen op station Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal.

In 2018 vindt de Kinderboekenweek plaats van woensdag 3 t/m zondag 14 oktober. Het Kinderboekenweekgeschenk wordt geschreven door Jozua Douglas. De Kinderboekenweek-prentenboek-auteur is Milja Praagman. De plannen van NS worden rond augustus bekend gemaakt op deze site.