Naar content

Hoofdnavigatie

NS en Tijd voor Lezen

NS ondersteunt onderstaande 3 campagnes van de Stichting CPNB onder de noemer ‘Tijd voor Lezen’.


Kinderboekenweek 2019

De Kinderboekenweek 2019 vindt plaats van woensdag 2 t/m zondag 13 oktober. Het thema is vervoersmiddelen; Reis mee!. Het Kinderboekenweekgeschenk word geschreven door Anna Woltz. Het prentenboek van de Kinderboekenweek is geschreven door André Kuipers en geïllustreerd door Natascha Stenvert.

NS Kinderboekenruil

Op de laatste dag van de Kinderboekenweek, zondag 13 oktober, organiseert NS ook dit jaar weer de NS Kinderboekenruil. Kinderen kunnen dan op station Utrecht Centraal en station Amsterdam Centraal, tussen 10.00 en 16.00 uur, hun uitgelezen boek ruilen. Ook wordt er die dag voorgelezen door conducteurs, kinderboekenauteurs en bibliotheekmedewerkers. 

Voorleesconducteur tijdens de Kinderboekenruil

NS Publieksprijs

De NS Publieksprijs is de prijs voor het beste boek, gekozen door het publiek. Het winnende boek mag zich Boek van het Jaar noemen. De NS Publieksprijs is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste publieksprijs voor boeken in Nederland.

De 6 best verkochte boeken van het afgelopen jaar worden genomineerd. De NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek wordt toegekend aan de titel die bij het publiek op de eerste plaats is geëindigd mits de titel ook voorkomt in de einduitslag van NS Publieksprijs Leesclub bestaande uit 100 lezers. De auteur van het winnende boek ontvangt een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van €7.500 en een NS-Business Card OV Vrij 1e klas.

In 2018 stemden 97.365 mensen op de NS Publieksprijs. De bekendmaking van zowel de genomineerden als van de winnaar, vond voor de 5de keer plaats in het programma van De Wereld Draait Door. De winnaar van de titel ‘Boek van het Jaar 2018’ is Zolang er leven is geschreven door Hendrik Groen. De prijs werd in ontvangst genomen door Kees Hulst, de acteur die in de tv serie ‘Het geheime dagboek van Hendrik Groen, de hoofdrol speelt.

De NS Publieksprijs 2019 vindt plaats van 23 oktober t/m 20 november.

Boekenweek

Op zondag 31 maart, de laatste zondag van de Boekenweek, reisden duizenden treinreizigers op vertoon van het Boekenweekgeschenk Jas van Belofte gratis door heel Nederland.

De Boekenweek 2020 loopt van 7 tot en met 15 maart. De gratis reisdag valt dus op zondag 15 maart 2020. Zet u hem alvast in uw agenda?