Naar content

Hoofdnavigatie

NS en Tijd voor Lezen

NS ondersteunt onderstaande 3 campagnes van de Stichting CPNB onder de noemer ‘Tijd voor Lezen’.


NS Publieksprijs 2019

De NS Publieksprijs is de prijs voor het beste boek, gekozen door het publiek. Het winnende boek mag zich Boek van het Jaar noemen. De NS Publieksprijs is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste publieksprijs voor boeken in Nederland.

De 6 best verkochte boeken van het afgelopen jaar worden genomineerd. De NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek wordt toegekend aan de titel die bij het publiek op de eerste plaats is geëindigd. 

Rinkeldekink van Martine Bijl wint de NS Publieksprijs 2019

Woensdag 22 november werd de winnaar van de NS Publieksprijs 2019 bekendgemaakt in De Wereld Draait Door. Rinkeldekink van Martine Bijl werd daarmee Boek van het Jaar.

Kinderboekenweek 2019

De Kinderboekenweek 2019 vond plaats van woensdag 2 t/m zondag 13 oktober. Het thema was vervoersmiddelen; Reis mee!. Het Kinderboekenweekgeschenk werd geschreven door Anna Woltz. Het prentenboek van de Kinderboekenweek werd geschreven door André Kuipers en geïllustreerd door Natascha Stenvert.

NS Kinderboekenruil

Op de laatste dag van de Kinderboekenweek, zondag 13 oktober, organiseerde NS ook dit jaar weer de NS Kinderboekenruil. Kinderen konden op station Utrecht Centraal en station Amsterdam Centraal, tussen 10.00 en 16.00 uur, hun uitgelezen boek ruilen. Ook werd er die dag voorgelezen door conducteurs, kinderboekenauteurs en bibliotheekmedewerkers. 

Voorleesconducteur tijdens de Kinderboekenruil

Boekenweek

Op zondag 31 maart, de laatste zondag van de Boekenweek, reisden duizenden treinreizigers op vertoon van het Boekenweekgeschenk Jas van Belofte gratis door heel Nederland.

De Boekenweek 2020 loopt van 7 tot en met 15 maart. De gratis reisdag valt dus op zondag 15 maart 2020. Zet u hem alvast in uw agenda?