Naar content

Hoofdnavigatie

NS en Tijd voor Lezen

NS ondersteunt onderstaande 3 campagnes van de Stichting CPNB onder de noemer ‘Tijd voor Lezen’.


Boekenweek 2020

De 85ste editie van de Boekenweek vindt dit jaar plaats van zaterdag 7 t/m zondag 15 maart. Het thema is Rebellen en Dwarsdenkers. De gratis reisdag valt op de laatste dag van de Boekenweek. Zondag 15 maart dus. Staat het al in jouw agenda?

NS Publieksprijs 2019

De NS Publieksprijs is de prijs voor het beste boek, gekozen door het publiek. Het winnende boek mag zich Boek van het Jaar noemen. De NS Publieksprijs is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste publieksprijs voor boeken in Nederland.

De 6 best verkochte boeken van het afgelopen jaar worden genomineerd. De NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek wordt toegekend aan de titel die bij het publiek op de eerste plaats is geëindigd. 

Rinkeldekink van Martine Bijl wint de NS Publieksprijs 2019

Woensdag 22 november werd de winnaar van de NS Publieksprijs 2019 bekendgemaakt in De Wereld Draait Door. Rinkeldekink van Martine Bijl werd daarmee Boek van het Jaar.

Kinderboekenweek 2019

De Kinderboekenweek 2019 vond plaats van woensdag 2 t/m zondag 13 oktober. Het thema was vervoersmiddelen; Reis mee!. Het Kinderboekenweekgeschenk werd geschreven door Anna Woltz. Het prentenboek van de Kinderboekenweek werd geschreven door André Kuipers en geïllustreerd door Natascha Stenvert.

NS Kinderboekenruil

Op de laatste dag van de Kinderboekenweek, zondag 13 oktober, organiseerde NS ook dit jaar weer de NS Kinderboekenruil. Kinderen konden op station Utrecht Centraal en station Amsterdam Centraal, tussen 10.00 en 16.00 uur, hun uitgelezen boek ruilen. Ook werd er die dag voorgelezen door conducteurs, kinderboekenauteurs en bibliotheekmedewerkers. 

Voorleesconducteur tijdens de Kinderboekenruil