Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

10x podcasts over voeding en lifestyle

Wat is een beter moment om te genieten van een inspirerende podcast dan tijdens je dagelijkse treinreis? Van fabels over voeding tot beweging en gezonde leefstijl. Lekker luisteren naar bekende Nederlanders of experts.


1. Een serie over voeding met Arie Boomsma

In deze podcast neemt televisiepresentator, schrijver en eigenaar van de Vondelgym-sportscholen Arie Boomsma je mee naar de wereld van voeding en gezondheid. Samen met een expert praat hij elke aflevering over een ander onderwerp, zoals intermittent fasting, plantaardig leven, een gezond gewicht zonder dieet of hoe je kinderen gezonder laat eten.

2. Feiten en fabels over bewegen

Presentatrice en actrice Vivienne van den Assem probeert in deze podcast de waarheid over bewegen boven tafel te krijgen. Wat is een feit en wat is een fabel op het gebied van vetverbranding, depressie, spierpijn of de beste tijd om te sporten? Daarnaast geven bewegingswetenschapper Hans Bloo en voormalig Nederlands kampioen karate Louise Oldeman geven praktische tips en adviezen.

3. Lijf Podcast

In vier lange podcasts gaat de Belgische radiopresentatrice Layla El-Demak in op thema’s rond body positivity. Ze onderzoekt schoonheidsidealen en hoe dat nog steeds voor mensen een bron van teleurstelling en pijn is. Hoe kijken we naar onze lichamen en wat zegt dat over onze maatschappij? Hierbij komen verschillende experts aan het woord.

4. Tussen dertig en doodgaan

Rauw en eerlijk, dat beschrijft deze podcast misschien wel het beste. Met een vleug humor! Malou Holshuijsen (schrijver en presentator) en Tatjana Almuli (fotograaf en journalist) delen persoonlijke verhalen en bespreken alles wat er speelt vanaf je dertigste. De schoonheid van het leven, maar net zo goed de rottige rauwe randjes. Wanneer is alcohol een probleem? Hoe leef je het leven nou echt voluit? Hoe ga je om met onzekerheid? Luister mee met Malou en Tatjana.

5. De Koelkast Coach

Meer weten over gezond eten, sporten, afvallen, op gewicht blijven en voldoende ontspanning? Gezondheidscoach Sabine Leijten gaat in deze podcast op al deze onderwerpen in en meer.

6. De Universiteit van Nederland Podcast

De beste wetenschappers geven antwoord op spraakmakende vragen. Leer waarom kauwen goed is voor de lijn, waarom je toch niet van die chocolade af kunt blijven, waarom het makkelijk is om dik te worden en of je angst kunt uitschakelen… In iedere podcast komt een expert aan het woord over zijn of haar vakgebied en geeft daarbij antwoord op een interessante vraag.

7. LeefstijlLab Podcast

Een podcast met feiten en fabels over gedragsverandering en eten, drinken en beweging. Roel Hermans is het creatieve en wetenschappelijke brein achter LeefstijlLab en interviewt wetenschappers en professionals over de wetenschap achter leefstijlverandering. Waarom is het toch zo’n uitdaging om ons gedrag te veranderen? En hoe kan het wel?

8. Slimmer Presteren Podcast

Jouw wekelijkse kop koffie met wetenschapsjournalist Jurgen van Teeffelen en ondernemer Gerrit Heijkoop. Luister met de mannen mee via deze podcast over sport, voeding en wetenschap. Want hoe train je nou slimmer? Wat is de zin en onzin van sportdrankjes? Wat eet je voor en na het sporten? Bovendien geven ze veel praktische tips, o.a. als je een marathon of triatlon zou willen doen.

9. Fit.nl Podcast

Wil je graag wat fitter worden? Of gezonder leven? Laat je inspireren door het team van FIT.nl die coaches en experts interviewen. Geniet van inspirerende verhalen én handige tips om meer uit jezelf te halen.

10. Een podcast over voeding

Lastig om je kleuter aan het eten te krijgen? Hoe ga je om met prikkelbare darmsyndroom? En hoe kun je die reep chocolade of zak chips nou eens wél weerstaan? Deze podcastserie gaat in op de wetenschap achter voeding. Wetenschappers komen aan het woord over allerlei thema’s die met voeding te maken hebben.

Vind je het leuk op de hoogte te blijven over interessante ontwikkelingen binnen NS? Luister dan zeker de Podcastcoupé waarin Anco Born met interne experts praat over de toekomst van reizen met NS.

11. Podcast Etenstijd!

Yvette van Boven en Teun van de Keuken kunnen uren over eten praten. En met die gesprekken kan jij gezellig meeluisteren. In deze podcasts babbelen ze over ingrediënten, keukenapparatuur, horeca-ervaringen, recepten en krijg je handige kooktips. Zo raak je in de trein al luisterend geïnspireerd voor je avondeten.

10x podcasts voor zelfontwikkeling

Van een stressvrij leven tot beleggen en duurzaamheid.

12x boeken en podcasts voor onderweg

In deze boeken, podcasts en luisterboeken kun je heerlijk verdwalen.

11x unieke spa’s in Nederland

Van modern resort tot kleinschalig complex.

Ontspanning

Leun lekker achterover en laat je inspireren met deze relax tips.

Wandelen

Ontdek de mooiste wandelroutes door stad en natuur.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tips van NS Dagje Uit, relevant nieuws en aanbiedingen.

Ontvang tips per mail