Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

10x podcasts voor zelfontwikkeling

Laat je tijdens je dagelijkse treinreis inspireren door deze succesvolle podcasts voor zelfontwikkeling. Van leven zonder stress tot beleggen en duurzaamheid. Alles waar jouw leven nog wat leuker, mooier of rijker van wordt.


1. Jong beleggen

Hebben de inflatie en lage spaarrente je interesse in beleggen gewekt? Deze podcast van techondernemer Pim Verlaan en journalist Milou Brand leert je hoe je dat veilig en verantwoord kunt doen. Met tips voor beginnende beleggers over rendement én risico’s. Ook is er af en toe een deskundige te gast.

2. Leven zonder stress

De man achter deze succesvolle podcast is ex-3FM en Radio Veronica presentator Patrick Kicken. Hij heeft openhartige gesprekken met inspirerende experts over stress, geluk, zingeving, geld, burn-out, depressie, angst en liefde. Kicken zoekt vooral het antwoord op de vraag hoe je meer rust krijgt in je leven. In het gelijknamige boek uit 2019 deelt hij inzichten die ontstonden na een aantal van deze boeiende gesprekken.

3. De podcast psycholoog

Een praktische podcast met thema’s die we eigenlijk op school hadden moeten leren. Hoe je om kunt gaan met stress, liefdesverdriet of overweldigende emoties. Hoe je een vriend kunt troosten of hoe je stopt met het continu checken van sociale media… Elke aflevering heeft een ander thema met concrete tips die je direct kunt toepassen in je dagelijks leven.

4. Omdenken

Berthold Gunster is de grondlegger van het Omdenken en schreef vele boeken over deze theorie. Kun je een probleem anders bekijken? Of misschien zelfs laten verdwijnen? In de Omdenken podcast luister je mee met openhartige gesprekken die hij voert met mensen over hun problemen en hoe ze omdenken.

5. The School of Life

Deze podcast inspireert je om het leven te vieren. Maar het leven is soms best lastig! The School of Life werd in 2008 opgericht door de Britse filosoof en schrijver Alain de Botton en helpt je via workshops, lezingen, boeken en deze podcast om jouw eigen antwoorden te vinden op levensvragen. Inmiddels heeft The School of Life vestigingen over de hele wereld, waaronder Amsterdam.

6. Ben Tiggelaar Podcast

Gedragswetenschapper en auteur Ben Tiggelaar interviewt wetenschappers over groei in deze Podcast van BNR Nieuwsradio. Ze hebben het over zowel persoonlijke als professionele groei. Wat als je je opgesloten voelt in je baan? Hoe ga je om met conflicten? Hoe pak je uitstelgedrag aan? Laat je inspireren door Ben en zijn gasten.

7. Creatiedrift

Ontwerper Ruben Stelli laat zich in de Creatiedrift podcast inspireren door creatieve makers, doeners en denkers. Wekelijks gaat hij in gesprek met een nieuwe gast over zijn of haar creatieve leven. De podcast is bedoeld als een inspiratiebron voor iedereen die op zoek is naar meer creativiteit.

8. De duurzame podcast

Ben je geïnteresseerd in duurzaamheid? Of je er nu actief mee bezig bent of niet, deze podcast inspireert je om in actie te komen of zet je in ieder geval aan tot nadenken. Met een vleugje humor, want het onderwerp is al serieus genoeg. Nick van Moerkerk en Thijs Lindhout, oprichters van De Duurzame Adviseurs, interviewen elke aflevering een expert. Wat kun je doen om nog duurzamere keuzes te maken?

9. Denktank

Dit is de podcast die je inspireert om jezelf naar een next level te tillen. Nationale en internationale denkers geven je slimme inzichten over leiderschap en persoonlijke productiviteit. Onze favoriet: de aflevering van een van de beste fotografen van de wereld, Jimmy Nelson, die zijn persoonlijke verhaal deelt. 

10. Leef je mooiste leven

Je kent Michael misschien nog wel als dj en tv-presentator. Zijn motto: ‘What you imagine you become’ en met die geloofsovertuiging werd hij ook zakenman, auteur en spreker over persoonlijk succes, meditatie en mindset. Samen met zijn vrouw Cindy Koeman maakt hij een motiverende podcast over geluk, geld, bewustzijn, innerlijke rust en levenskunst. Met de bedoeling om jou op een praktische manier te inspireren om je mooiste leven te leven. 

Vind je het leuk op de hoogte te blijven van interessante ontwikkelingen binnen NS? Luister dan zeker de Podcastcoupé waarin Anco Born met interne experts praat over de toekomst van reizen met NS.

12x boeken en podcasts voor onderweg

In deze boeken, podcasts en luisterboeken kun je heerlijk verdwalen.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tips van NS Dagje Uit, relevant nieuws en aanbiedingen.

Ontvang tips per mail