Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

7x de lekkerste restaurants van Deventer

Deventer heeft niet alleen mooie monumenten, wandelend door de stad aan de IJssel ontdek je ook volop lekkere plekken voor koffie, ambachtelijk brood, seafood en streetfood. Bij deze beste restaurants van Deventer zit je gegarandeerd goed.


1. Groote Poot

Natuurlijk kun je het ambachtelijke, biologische brood meenemen voor thuis, maar je kunt ook ter plekke neerstrijken voor een kop koffie van Bocca en een lekkere lunch. Net zo smakelijk: het uitzicht vanuit het lichte interieur over het prachtige pleintje.

Grote Poot 12, grootepoot.nl

2. Bouwkunde

Restaurant Bouwkunde huist in een roze kloosterpand en wordt in alle toonaangevende restaurantgidsen vermeld. Dat is niet alleen te danken aan chef-kok Pieter van de Pavoordt, maar zeker ook aan de verrukkelijke wijnkaart van gastvrouw annex vinologe Heleen Boom. Zij ontving de Gault&Millau award van sommelier van het jaar 2022.

Het Klooster 2, restaurantbouwkunde.nl

3. De Hip

Drinken, dansen en dineren – het kan allemaal bij De Hip. Aan een van de mooiste pleinen van Nederland kun je van woensdag tot en met zondag terecht voor de HipHap, een bewuste (zo biologisch en gezond mogelijke) maaltijd voor een prima prijs.

Brink 21, dehip.nl

4. Chez Antoinette

In een kruidenierszaak in het Bergkwartier begon oma Antoinette ruim veertig jaar geleden café Chez Antoinette. Anno nu is het een Portugese bodega annex à-la-carte-restaurant (met ook wisselende menu's). Een van de twee terrassen kijkt uit op de Bergkerk!

Roggestraat 10-12, chezantoinette.nl

5. Coffee Together

Ingeklemd tussen de Grote en de Kleine Overstraat, dé winkelstraten van Deventer, is Coffee Together dé plek om even te pauzeren tijdens je dagje Deventer. De barista bereidt de lekkerste koffie van de stad en uit de keuken komen taarten, tosti's, sandwiches en soepen.

Lange Bisschopstraat 40, coffeetogether.eu

6. La Cantina

Heb je na een dagje Deventer je tas vol koeken en boeken, maar een maag zo leeg als je portemonnee? Schuif dan aan bij La Cantina, een klein sfeervol Italiaans restaurant met heerlijke pasta's en pizza's voor budgetprijsjes. Je komt er niet voor het hipper-dan-hippe decor, maar voor de Sardijnse kookkunsten van eigenaar Salvatore.

Vleeshouwerstraat 3, lacantinadeventer.nl

7. Sync Ok

Bij het sfeervolle vegan en glutenvrije café en bakkerij Sync Ok staat duurzaamheid en rust centraal. Het knusse interieur – dat bestaat uit planten, roze pluchen stoelen, een bank en de groene wandschildering – zorgt ervoor dat je je gelijk thuis voelt. Op de bijna volledig biologische en herbruikbare houten kaart vind je zowel bekend eten - zoals een smoothiebowl en bananenbrood - als bijzondere gerechten. De quiches met oesterzwammen en soft shell taco’s (met blauwe mais!) zijn aanraders. 

Broederenstraat 29, Sync-ok.nl

Beeld: Vincent van Leest, Maureen Brinkhof

8x leukste restaurants in Leeuwarden

Culinair genieten in de Friese hoofdstad.

7x de beste restaurants van Nijmegen

Van bejubelde botanische gastronomie tot de beste steaks.