Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

24 uur activiteiten met kinderen in Middelburg

Een dagje Middelburg met het gezin voelt als een minivakantie. Is het omdat de zee zo dichtbij ligt? Of omdat er in Middelburg zoveel leuke activiteiten te beleven zijn? Wij denken allebei. Van een potje glowgolf tot Sjakie's Chocolademuseum, in Middelburg vervelen jullie je niet. Zijn de kinderen groot genoeg voor een OV-fiets? Huur dan OV-fietsen op station Middelburg. Daarmee trappen jullie lekker door het 24-uursprogramma.


10:00 uur: Ontbijten bij Wooncafé Middelburg

Lange treinreis achter de rug? Of waren jullie in een mum van tijd op bestemming? Een rustmoment met ontbijt is hoe dan ook een lekker begin van jullie dag. Stap binnen bij Wooncafé Middelburg, een koffiebar in het hart van de Zeeuwse stad. Voor veel stadsbewoners voelt deze plek als een echte huiskamer. Plof neer in de gezellige zithoek - met jaren zeventig-bank en relaxstoel - en je snapt waarom. Goed nieuws voor de kinderen: er staan pannenkoeken met Nutella en banaan op het menu. Voor de oudere gezinsleden klinkt dat misschien ook wel als muziek in de oren.

Vanuit station Middelburg wandelen jullie in 7 minuten naar het Wooncafé. Met de OV-fiets zijn jullie er in een paar minuten. 

 • Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 9.30 - 17.00 uur
 • Je bestelt hier een ontbijt voor +/- € 10

Segeersstraat 13, wooncafe-middelburg.nl

11:00 uur: Bezoek de Reigerstraat en de snoepwinkel Afdeling Snoepzaken

De Reigerstraat is waarschijnlijk de meest gefotografeerde straat van Middelburg. Ondernemers uit de straat halen elk jaar de beste versiertrucs uit de kast. Vaak hangen er gekleurde paraplu's en groenversieringen, maar soms ook glimmende kerstornamenten of voorjaarsbloemen. Passend bij het seizoen dus. Een goed moment voor een familiefoto? Heb je meteen een plaatje van een Middelburgs icoon: Abdijtoren Lange Jan. Die torent boven de Reigerstraat uit.

Wandel in deze straat eens binnen bij Afdeling Snoepzaken. Deze knalroze winkel staat van de vloer tot het plafond vol met snoep. Kasten met knetterlolly's en kauwgomballen, maar ook glazen potten met ouderwetse suikerwaren. Kennen jullie boterballen nog? En hebben de kinderen wel eens van duimdrop gehoord? Schep een zak om de rest van de dag lekker van te snoepen. Dat mag best op een feestdag als vandaag.

Vanaf het Wooncafé wandelen of fietsen jullie in een paar minuten naar de Reigerstraat.

 • Openingstijden Afdeling Snoepzaken: woensdag t/m zaterdag van 12.00 - 17.00 uur

Reigerstraat 2, afdelingsnoepzaken.nl

12:00 uur: Frietje halen bij Frietboetiek B'tje Anders

Na een zak snoep halen jullie in de middag nog een zak met lekkers. Een puntzak met friet deze keer. Die halen jullie bij de buren van Afdeling Snoepzaken: B'tje Anders. Deze frietboetiek is een beetje anders dan anders. Elke ochtend komt een boer uit het Zeeuwse dorp Westkapelle zakken met aardappelen brengen. Die aardappelen worden dezelfde dag omgetoverd tot knapperige frieten. Verser dan vers dus. Wist je dat B'tje Anders al eens werd bekroond tot beste frietzaak van Zeeland? Proef en oordeel zelf. Wij tippen een puntzak friet met huisgemaakt Zeeuws stoofvlees. Net als een plekje onder het overdekte terras mét tafelhaard.

Frietboetiek B'tje Anders ligt naast Afdeling Snoepzaken. Jullie zijn er dus zo.

 • Openingstijden: woensdag t/m zaterdag van 12.00 - 20.00 uur, zondag van 17.00 - 20.00 uur
 • Je bestelt hier een frietje met een snack voor +/- € 5

Reigerstraat 3, frietboetiekbtjeanders.nl

13:00 uur: Sjakie's Chocolademuseum, het lekkerste museum van Middelburg

Na de lunch gaan er hopelijk wat kinderdromen in vervulling. Dan staat er een bezoek aan Sjakie's Chocolademuseum op de planning. Bij aankomst krijgen jullie - net als in de film - een gouden ticket. In dit ticket zit chocolade, die jullie tijdens de tour kunnen oppeuzelen. Jullie leren in dit Middelburgse museum alles over cacao. Want wat is dat eigenlijk? In de productiekamer laten chocolatiers jullie zien hoe je van chocola bonbons maakt. Na afloop kunnen jullie deze chocoladekunstenaars het hemd van het lijf vragen. Aan kinderen is nog een beetje extra gedacht bij Sjakie's. Wat dacht je van een speurtocht en museumbingo? 

Vanuit B'tje Anders wandelen jullie in 10 minuten naar het museum. Met de fiets zijn jullie er binnen 5 minuten.

 • Openingstijden: woensdag 11.00 - 19.00 uur, dinsdag en donderdag t/m zaterdag van 11.00 - 16.00 uur
 • Tip: boek een museumtoer met full tasting experience. Jullie krijgen dan een fijnproeversbox met verschillende soorten chocolade
 • De standaardtour duurt 30 tot 45 minuten
 • Tickets: kinderen en volwassenen van 4 t/m 73, 8 jaar € 12, leeftijden daarbuiten bezoeken het museum gratis. Museumbezoek met full tasting kost € 19 (voor leeftijden van 4 t/m 73,8 jaar) of € 9 (leeftijden daarbuiten)

Vlasmarkt 51, sjakies-snoepwinkel.nl​​​​​​

15:00 uur: Spanning en sensatie bij Glowgolf Middelburg

Jullie middag in Middelburg staat bol van de activiteiten. Na het museumbezoek gaan jullie een spannende strijd met elkaar aan bij Glowgolf Middelburg. Glowgolf is minigolf, maar dan in een glow-in-the-dark ruimte. Door de kleurrijke, lichtgevende schilderingen en obstakels spelen jullie net in een discotheek. Deel de teams in en ga de uitdaging aan op de baan. Wie mogen zich winnaars van de dag noemen?

De activiteiten bij Glowgolf Middelburg liggen wat verder bij Sjakie's Chocolademuseum vandaan. Op de OV-fiets zijn jullie in een kwartier op de glowgolfbaan. Of pak bus 50 op een kwartiertje lopen vanaf het museum. Let op: voor het reizen met deze buslijn geldt een instaptarief van € 10 (je kunt dit zien als een soort borg). Als je uitcheckt betaal je alleen de gereisde kilometers en krijg je het instaptarief weer terug. Na 6 minuten lopen kom je aan bij Glowgolf Middelburg.

 • Openingstijden: zondag t/m donderdag van 10.00 - 22.00 uur, vrijdag en zaterdag van 10.00 - 0.00 uur
 • Tickets: volwassenen en kinderen van 4 t/m 12 jaar € 10, kinderen t/m 3 jaar gratis. Zijn jullie met 2 volwassen en 2 kinderen tot 12 jaar? Kies dan de Family Deal voor € 37,50. Voor elk extra kind betaal je € 8

Podium 19, glowgolf.nl

17:00 uur: Eten en ontspannen bij De Herberg Middelburg

Met zoveel spanning en sensatie gaat een hapje er wel in. Na de glowgolf keren jullie terug naar het hart van Middelburg, naar De Herberg. Dit restaurant doet qua sfeer eer aan haar naam. Het is er net zo knus en gezellig als een echte herberg. Daar zorgen de oude houten vloer en het balkenplafond wel voor. De Herberg heeft misschien wel de lekkerste vega(n) kaart van Middelburg. Van camembert kaasfondue en huisgemaakte chocomousse ga je toch watertanden? Kinderen kunnen ook kiezen voor vega, zoals de vegetarische hamburger. Vlees- en visopties zijn er overigens ook genoeg.

Stap weer op de OV-fiets om vanuit Glowgolf Middelburg naar De Herberg te fietsen. De fietstocht duurt ongeveer een kwartier. Of pak bus 50 en stap over op bus 56. Houd bij bus 50 weer rekening met het instaptarief. De rit duurt ongeveer 25 minuten inclusief wandelen naar de bushaltes.

 • Openingstijden: maandag t/m zondag van 10.00 - 0.00 uur
 • Je bestelt hier een hoofdgerecht voor +/- € 15

Pottenmarkt 2, barherberg.nl

Overnachttip: Hotel de Dampoort

Met een dag bomvol activiteiten is het fijn om 's avonds lekker in Middelburg te blijven. Midden in Middelburg - op korte afstand van De Herberg - ligt Hotel De Dampoort. Dit hotel is sfeervol ingericht en heeft schone, ruime kamers. Fijn voor kinderen: de kinderspeelhoek. Hier kunnen de kids zich terugtrekken met speelgoed en spellen. Voor de ouders is dit ook fijn. Een medewerker houdt hier namelijk altijd een oogje in het zeil. De volgende dag stappen jullie uitgerust in de trein, terug naar huis. Opgeladen en vol energie van jullie minivakantie.

Vanaf De Herberg fietsen jullie in 5 minuten naar Hotel De Dampoort. Of wandel en jullie zijn er in een kwartiertje. Na jullie overnachting trappen jullie ook in 5 minuten of wandelen jullie in een kwartiertje weer terug naar station Middelburg.

 • Je boekt hier een gezinskamer vanaf € 165

Nederstraat 24, hoteldedampoort.nl

Tekst: Jeske van Steen - Insiders
Beeld: Sabrina Gaudio, Tim Bilman, GlowGolf Middelburg en Hotel de Dampoort

Geïnspireerd om op pad te gaan?

Meer inspiratie voor jouw dagje uit

5x Zeeuwse dorpen rondom Middelburg met de OV-fiets

Ontdek Zeeuwse dorpen rondom Middelburg met de OV-fiets.

Groepsticket Daluren

Voordelig reizen met de trein met een groep vanaf 2 personen. Dit ticket is geldig tijdens daluren.

vanaf 7,15 per persoon

In de NS-app of uitprinten