Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Actuele reisinformatie

Met de NS-app heb je altijd de actuele reisinformatie voor je reis bij de hand. De app vermeldt je vertrektijd en –spoor, de drukteprognose, prijs en gemiddelde stiptheid van je trein en reis, maar ook eventuele vertragingen of geplande werkzaamheden. Daarnaast biedt de app actueel nieuws en handige meldingen. Bijvoorbeeld een melding voor het uitchecken met je OV-chipkaart. Ook kun je via de NS-app direct een kaartje kopen.


Live zien waar jouw trein of bus rijdt

Met de app kun je je reis overal naartoe plannen, met al het openbaar vervoer. Niet alleen van treinstation naar treinstation, maar naar elk adres. Je kunt live in de app zien waar de trein, bus, tram en metro rijden en wat de actuele vertrektijden zijn. Zo weet je dat jouw trein, bus, tram of metro echt onderweg is, en of je nog tijd hebt om even een kop koffie te halen.

Pushberichten bij aangepaste dienstregeling

Wanneer we de dienstregeling aanpassen vanwege verwachte weersomstandigheden of verstoringen, stellen we je hier vooraf van op de hoogte via een pushbericht. Om deze pushberichten te ontvangen, moet je de NS-app wel eerst toestemming geven voor het versturen van pushberichten. Hoe dat werkt?

  1. Open de NS-app
  2. Klink rechts onderaan in het scherm op 'Meer'
  3. Kies voor 'Instellingen'
  4. Zet het schuifje aan bij 'Pushberichten' (Android) of 'Ontvang calamiteiten' (iOS)

Storingen en werkzaamheden

Met de app heb je altijd inzicht in actuele reisinformatie. Zo zie je direct de actuele vertrektijden van de treinen op het station van jouw keuze. Ook geeft de app je een overzicht van actuele storingen en werkzaamheden in het land en geplande werkzaamheden voor de komende 10 dagen. 

Trajectbewaking

Reis je regelmatig hetzelfde traject met de trein? Dan kun je dit instellen in de app. Je krijgt dan van ons direct een melding als er werkzaamheden of andere verstoringen zijn op jouw traject. Zo weet je ruim op tijd of de trein die je altijd neemt, op tijd is. 

Reizen opslaan

Favoriete reizen sla je op onder ‘Mijn reizen’. Zo hoef je deze niet elke keer opnieuw in te voeren. Bekijk ook eenvoudig en snel eerdere en latere reismogelijkheden door te ‘swipen’.

Prijs op basis van abonnement

Op de app kun je via 'instellingen' aangeven welk abonnement je hebt. Handig, omdat dat dan meteen verrekend wordt in de prijs van je reis die wordt getoond .