Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

binnenkant van een NS-trein

In de trein

In de trein zijn er 1e en 2e klas coupés, stiltecoupés, informatieschermen en er is wifi en een wc. Hier vind je meer informatie over deze voorzieningen.


1e en 2e klas

Aan de buitenkant en binnenin de trein staan de cijfers 1 en 2. Hieraan kan je zien welk deel van de trein bij de 1e of de 2e klas hoort. In de 1e klas zijn de stoelen groter. Om in de 1e klas te mogen zitten heb je een duurder kaartje nodig.

Stiltecoupé

In sommige delen van de trein mag je alleen zachtjes praten. Of moet je helemaal stil zijn. Hier kunnen mensen rustig lezen of werken. 

Close-up van het icoon voor de stiltecoupé in de trein

WC's

Alle NS-treinen hebben een wc. In de trein is de wc gratis. In langere treinen zijn meerdere wc's. Op de stickers in de treinen kan je zien welke kant je op moet lopen om bij de wc te komen.

Wifi

In de meeste treinen is er wifi. Ga op je laptop of telefoon naar 'Verbindingen'. Daarna kies je voor het netwerk 'Wifi in de trein'. Daarna kom je op een pagina waar je de voorwaarden moet accepteren. Als je dat hebt gedaan kan je daarna direct gebruik maken van het internet.

 

WC in de trein

Scherm met reisinformatie in de trein

Op de schermen in de trein kan je zien in welke trein je zit en hoe laat die aankomt op de stations. Ook zie je hoe laat het is. Er komt ook andere informatie voorbij over bijvoorbeeld stations en dagjes uit. 

Stationsnaambord

Op elk station staat een bord met de naam van het station. Rijd je een station binnen? Kijk dan uit het raam en lees het bord. Zo weet je zeker op welk station je bent.
 

Man zit in trein