Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Van en naar het buitenland reizen

Rond de 8 miljoen mensen reizen jaarlijks met de trein van Nederland naar het buitenland en vice versa. Treinreizigers uit het buitenland hebben meestal geen OV-chipkaart. Toch kunnen ook zij straks eenvoudig door de poortjes: met de vierkante barcode op hun ticket of met een KeyCard die ze onderweg in de trein of op het station hebben gekregen.


Ik reis vanuit het buitenland naar Nederland

Internationale reizigers kunnen de vierkante barcode op het vervoerbewijs gebruiken om de toegangspoortjes te openen. Staat er geen barcode op uw vervoerbewijs? Dan krijgt u op het station of in de trein een KeyCard. Deze kaart dient als sleutel voor de poortjes. Bewaar de KeyCard goed voor een eventuele terugreis.

Hulp op het station

Komt u er op het station toch niet uit? Een servicemedewerker op het station helpt u graag verder. Is er geen servicemedewerker in de buurt, dan kunt u gebruik maken van de Informatiezuil bij de poortjes door op de blauwe knop te drukken.

Ik reis vanuit Nederland naar het buitenland

Reist u naar het buitenland met een internationaal vervoerbewijs, dan hoeft u niet in te checken. Gesloten poortjes opent u met de vierkante barcode op het vervoerbewijs.

Koopt u een internationaal vervoerbewijs op een eenmalige chipkaart, dan checkt u wel in op het opstapstation. Hierdoor gaan de toegangspoortjes vanzelf open. Bij de terugreis checkt u weer uit op uw eindbestemming in Nederland.