Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Met de trein van Amsterdam naar Groningen

Stap direct in de trein, en reis comfortabel tussen Amsterdam en Groningen in 2:04 uur. Boek eenvoudig je e-ticket online vanaf € 29,40.

Alle treinkaartjes Enkele reis

2:04 uur

reistijd van station naar station

21.840 gram

CO2-uitstoot bespaard, vergeleken met dezelfde reis per auto

1 keer

overstappen op dit traject

Trein Amsterdam - Groningen

Met de trein reis je comfortabel van Amsterdam Centraal naar Groningen. En je bent nog groen bezig ook. Zo bespaar je bijna een uitstoot van 22.000 gram CO2, vergeleken met dezelfde afstand als je die per auto aflegt, omdat elke trein van NS voor 100% op windstroom rijdt.

Als je uit Amsterdam komt, zie je onderweg het landschap veranderen. Van de drukke stad naar landelijke uitzichten. Dan sta je ineens in Groningen. Zodra je aankomt zie je het oude stationsgebouw met daarvoor het Stadsbalkon. Een golvend plein met daaronder de fietsenstalling van station Groningen. Daarna loop je snel over een brug langs het Groninger Museum naar het gezellige centrum van deze studentenstad.

Ze zeggen niet zomaar dat er niets boven Groningen gaat: de stad bruist door de gezellige Vismarkt, de urban green cafés in het Noorderplantsoen en ontzettend veel leuke eettentjes en winkels. In de Oude Kijk in ’t Jatstraat zitten veel heerlijke lunchtentjes en voor shoppen ontdek je bijvoorbeeld de Zwanestraat – Grote Kromme Elleboog. Al wandelend ervaar je de stad op z’n best.

Treinkaartjes Amsterdam - Groningen

Heb je nog geen OV-chipkaart of treinkaartje? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om deze reis te maken:

Een digitaal treinkaartje

Koop je een digitaal treinkaartje naar Groningen, dan bespaar je 1 euro per kaartje, vergeleken met de kaartautomaat. Lees hier alles over digitale treinkaartjes.

NS Groepsticket Daluren

Al vanaf twee personen is een Groepsticket een interessante optie. Met een NS Groepsticket kies je vooraf het traject en bepaal je hoe groot jouw reisgezelschap is. Hoe groter de groep, hoe goedkoper het treinkaartje per persoon. Met zijn allen op naar Groningen, dus! Bekijk hier de details over NS Groepsticket Daluren.

Vroegboekkorting

Als je over 4 of meer dagen op reis gaat, profiteer je van 10% korting met NS Vroegboek Dal. De trein is in de daluren vaak wat rustiger, dus zo heb je én korting én een hogere kans op zitplaats te pakken. Zo kun je fijn van elkaar en van de mooie uitzichten genieten tijdens je reis. Lees hier alles over NS Vroegboek Dal.