Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Met de trein van Amsterdam naar Rotterdam

Boek je e-ticket eenvoudig online vanaf € 17,90. Stap direct in de trein, en reis comfortabel tussen Amsterdam en Rotterdam in 1.10 uur.

Alle treinkaartjes Enkele reis

1:10 uur

reistijd van station naar station

9.492 gram

CO2-uitstoot bespaard, vergeleken met dezelfde reis per auto

1 keer

overstappen op dit traject

Trein Amsterdam - Rotterdam

Met de trein reis je comfortabel van Amsterdam Centraal naar Rotterdam Centraal. En je bent nog groen bezig ook. Zo bespaar je een uitstoot van bijna 9.500 gram CO2, vergeleken met dezelfde afstand als je die per auto aflegt, omdat elke trein van NS voor 100% op windstroom rijdt. Je bent ongeveer 1 uur en tien minuten onderweg. Wil je sneller? Dan heb je geluk! Op dit traject rijdt namelijk de Intercity direct. Daardoor ben je in 41 minuten in Rotterdam. Daarvoor is het wel nodig om de Intercity direct-toeslag te betalen.

Rotterdam Centraal kenmerkt zich door de typische vorm van het station, waardoor het ook de bijnaam Haaienbek heeft gekregen. Voor het station vind je het ruime stationsplein. Loop je verder de stad in? Of ga je per bus, of metro? jij belist hoe je de havenstad verkent.

Havenstad Rotterdam is hip en happening. Met moderne architectuur, eigentijdse eetadressen en natuurlijk de mooiste Rotterdam skyline. De Maasstad is continu in ontwikkeling. En dus is er altijd wel iets nieuws te ontdekken.

Treinkaartjes Amsterdam - Rotterdam

Heb je nog geen OV-chipkaart of treinkaartje? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om deze reis te maken:

Een digitaal treinkaartje

Koop je een digitaal treinkaartje naar Rotterdam, dan bespaar je 1 euro per kaartje, vergeleken met de kaartautomaat. Lees hier alles over digitale treinkaartjes.

NS Groepsticket Daluren

Al vanaf twee personen is een Groepsticket een interessante optie. Met een NS Groepsticket Daluren kies je vooraf het traject en bepaal je hoe groot jouw reisgezelschap is. Hoe groter de groep, hoe goedkoper het treinkaartje per persoon. Met wie ga jij Rotterdam verkennen? Bekijk hier de details over NS Groepsticket Daluren.

Vroegboekkorting

Als je over 4 of meer dagen op reis gaat, profiteer je van 10% korting met NS Vroegboek Dal. Nog voordeliger naar Rotterdam dus! De trein is in de daluren wat rustiger, dus zo heb je én korting én een hogere kans op zitplaats te pakken. Lees hier alles over NS Vroegboek Dal.