Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Met de trein van Utrecht naar Amsterdam

Stap op het station direct in de trein, en reis comfortabel tussen Utrecht en Amsterdam in 26 minuten. Boek meteen je e-ticket online vanaf € 8,80.

Koop kaartje

26 minuten

reistijd van station naar station

5.892 gram

CO2-uitstoot bespaard, vergeleken met dezelfde reis per auto

0 keer

overstappen op dit traject

Waar ga jij naartoe vandaag?

Met de trein reis je comfortabel van Utrecht Centraal naar Amsterdam Centraal. En je bent nog groen bezig ook. Zo bespaar je een uitstoot van bijna 6.000 gram CO2, vergeleken met dezelfde afstand als je die per auto aflegt, omdat elke trein van NS voor 100% op windstroom rijdt. Je bent ongeveer 1 uur en tien minuten onderweg. 

Vanuit Utrecht ben je zo in onze hoofdstad Amsterdam. Anders dan het kleinere Utrecht, ben je in Amsterdam in een echte toeristentrekpleister. Combineer je bezoek eens met een museumbezoek. De hoofdstad heeft fantastische musea, dus het is moeilijk kiezen. Het Rijks-, Van Gogh en Tropenmuseum kennen we allemaal, maar juist de kleinere of minder bekende musea zijn ook zo inspirerend. Denk aan fotografiemuseum Foam, de Hermitage of Moco. 

Treinkaartjes Utrecht - Amsterdam

Heb je nog geen ov-chipkaart of treinkaartje? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om deze reis te maken:

Een digitaal treinkaartje

Koop je een digitaal treinkaartje naar Amsterdam Centraal, dan bespaar je 1 euro per kaartje, vergeleken met de kaartautomaat. Lees hier alles over digitale treinkaartjes.

NS Groepsticket Daluren

Al vanaf twee personen is een Groepsticket een interessante optie. Met een NS Groepsticket Daluren kies je vooraf het traject en bepaal je hoe groot jouw reisgezelschap is. Hoe groter de groep, hoe goedkoper het treinkaartje per persoon. Plan een leuk uitje naar Amsterdam, bijvoorbeeld met een vriendengroep of familie. Bekijk hier de details over NS Groepsticket Daluren.

Vroegboekkorting

Als je over 4 of meer dagen op reis gaat, profiteer je van 10% korting met NS Vroegboek Dal. Nog voordeliger naar Rotterdam dus! De trein is in de daluren wat rustiger, dus zo heb je én korting én een hogere kans op zitplaats te pakken. Lees hier alles over NS Vroegboek Dal.