Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

In de tas van Hidde

Hidde wist al dat hij leraar wilde worden toen hij nog in groep acht zat. Hij wil iets voor de wereld doen. Als hij in de trein zit, wil hij standaard iets leren en niet onnuttig zijn tijd besteden aan social media. Vandaar dat hij altijd interessant leesvoer in zijn laptoptas meeneemt.


Treinlezer: Hidde (18)  uit Reeuwijk
Trein: Intercity Gouda - Utrecht Centraal 
Beroep: student aan de pabo 
Tas: laptoptas 
Boek in de tas: “De antwoorden op de grote vragen van Stephen Hawking. Ik houd niet van oppervlakkige verhaaltjes. Ik vraag me best wel veel af en vindt het interessant om na te denken over vragen als Bestaat er een God? of Hoe is alles begonnen?” 

Portret van treinlezer Hidde

Daarom een boek in de tas: “Veel mensen scrollen de hele treinrit lang door hun social media en als ze bij hun bestem-ming uitstappen, is al die informatie alweer lang verdwenen. Het heeft weinig toegevoegde waarde en je leert er niet veel van. Ik vind dat je die tijd beter kunt besteden om wat te leren over iets dat je interesseert en dat je langer bijblijft.”

Laptoptas gevuld met boek en laptop,

Bekijk ook

 • Blijf op de hoogte van leestips

  Speciaal voor treinlezers hebben we een nieuwsbrief die helemaal draait om lezen in de trein. Met voordeel, aanbiedingen, events en treinleestips. Deze nieuwsbrief kun je als treinlezer niet missen! Meld je aan en blijf op de hoogte!

 • Wat stoppen andere treinlezers in hun tas?

  Benieuwd welke boeken andere treinlezers in hun tas hebben gestopt voordat ze naar het station gingen?

  Je leest het hier.

 • Ken jij de NS Leesclub al?

  Speciaal voor treinlezers hebben we de NS Leesclub op Facebook opgericht. Meld je aan, ontdek nieuwe schrijvers, check de boekentips van mede-treinlezers en profiteer van voordelen en leuke winacties. 

  Lees meer.

 • Treinlezen is goed voor je brein!

  Lezen in de trein heeft een positief effect op onze hersenen! Wil je weten hoe dat werkt? Lees dan ons interview met neuroloog Barend van Kooten. Hij legt het haarfijn uit.