Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Verschil NS Flex en NS-Business Card

Handige informatie voor zzp’ers

NS Flex of NS-Business Card?

Ben je een zakelijke reiziger en wil je gebruikmaken van het openbaar vervoer? Je bent bijvoorbeeld een zzp’er en wilt reizen met de trein en/of andere vervoersmiddelen. Met NS Flex of de NS-Business Card kies je voor een manier van reizen die bij jou past. Je reist op rekening en hoeft daardoor geen saldo op je kaart te zetten. Een belangrijk verschil tussen NS Flex en de NS-Business Card? De maandelijkse facturatie. Lees alle verschillen hieronder.

Verschil in facturatie

Met de NS-Business Card ontvang je alle gemaakte reizen op één maandelijkse btw-factuur. Dit is een duidelijk overzicht van alle gemaakte vervoerskosten en de bijbehorende btw-percentages. We schrijven 30 dagen later de kosten van je rekening af. Al je reizen en facturen kan je eenvoudig inzien in Mijn NS Zakelijk. Handig voor je boekhouding. 

Met NS Flex ontvang je geen factuur van alle gemaakte reizen. Wel heb je de mogelijkheid om een apart declaratie-overzicht te maken in jouw Mijn NS-account. Hierbij zie je geen bijbehorende btw-percentages.

Deelvervoer gebruiken

Met NS Flex en de NS-Business Card kan je naast de trein ook gebruikmaken van de bus, tram en metro. Stap met 1 kaart in al het openbaar vervoer. Ook kun je reizen met andere deur-tot-deurdiensten. 

Zo kun je met NS Flex met je OV-chipkaart tegen voordelige tarieven kiezen voor een OV-fiets, Stallen op rekening (fietsenstalling) en parkeren op P+R terreinen. Lees meer over deelvervoer met NS Flex

Hetzelfde geldt voor de NS-Business Card, maar je kan met deze kaart ook gebruikmaken van de Internationale trein, Check-deelscooter, Greenwheels-auto en taxi. Lees meer over deelvervoer met de NS-Business Card

In de NS-app boek je simpel en snel aanvullende diensten, zoals een taxi met je NS-Business Card. Ook vind je hier persoonlijke en praktische informatie over je hele reis.

Kosten kaart of abonnement

De NS-Business Card en de meeste NS Flex-abonnementen vraag je gratis aan. Alleen voor Flex Basis en Flex Weekend Voordeel betaal je eenmalig € 10 administratiekosten.

Wat is hetzelfde voor NS Flex en NS-Business Card?

  • Met NS Flex en NS Zakelijk (met de NS-Business Card) heb je keuze uit verschillende abonnementen. In beide gevallen kan je jouw abonnement maandelijks wijzigen of opzeggen. Je reist altijd met het voordeel dat past bij je reizen. En je zit nergens aan vast. 
  • Je checkt in zonder je saldo te laden. Loop zo door de poortjes, naar je trein. Alle reizen betaal je maandelijks achteraf via een automatische incasso. 
  • Reis ook direct met bus, tram en metro van andere vervoerders. Stap met 1 kaart in al het openbaar vervoer. Je reist op vol tarief of met sommige abonnementen met korting.
  • In veel gevallen is de btw op het openbaar vervoer aftrekbaar. Lees meer over btw op het openbaar vervoer