Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

6x op safari in de natuur en de leukste dierentuinen

Op safari met de kids? Daarvoor hoef je niet helemaal naar Zuid-Afrika. Ook in Nederland beleef je spannende avonturen. Ontdek prachtige natuur en bijzondere dieren tijdens een unieke safari in eigen land. Bezoek een van de Nederlandse dierentuinen – zoals WILDLANDS Emmen – of ga op safari bij een kamelenboerderij. We delen de 6 leukste safari’s met je. Allemaal makkelijk bereikbaar met de trein.


1. Ga op safari bij Beekse Bergen in Hilvarenbeek

Prikkel al je zintuigen tijdens een spannende safari bij Beekse Bergen. Hier zie je de neushoorns en giraffen van heel dichtbij. Rijd met je eigen auto door het landschap en spot wilde dieren tijdens de autosafari. Beleef spannende momenten als de jachtluipaarden langs je sluipen. Liever op pad met een ranger? Tijdens een educatieve bussafari leer je meer over de dieren en hun leefomgeving. Met meer door 100 bijzondere diersoorten is er genoeg te ontdekken. Ervaar de dierenwereld nog intensiever en blijf overnachten in het hart van de savanne. ‘s Ochtends worden jullie gewekt door het geluid van brullende leeuwen.

Beekse Bergen is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Neem de trein richting Tilburg Centraal. Pak vervolgens bus 142 Best richting Hilvarenbeek of bus 143 Reusel via Hilvarenbeek en stap uit bij halte Safaripark. Liever op de fiets? In ruim 20 minuten trap je met een OV-fiets naar safaripark Beekse Bergen.   

 • De openingstijden verschillen per seizoen. In de zomerperiode is Beekse Bergen iedere dag geopend van 09.30 - 19.00 uur  
 • Entree: € 26 voor volwassenen, € 22 voor kinderen van 3 t/m 9 jaar en gratis voor kinderen t/m 2 jaar. Alle safari’s zitten bij de entreeprijs inbegrepen. Bestel jouw tickets van tevoren online met korting  
 • Tip: loop een dagje mee met een échte ranger tijdens een Backstage Tour voor het hele gezin

Beekse Bergen 1, Hilvarenbeek, beeksebergen.nl

2. Maak een wereldreis in één dag bij WILDLANDS in Emmen

Bij WILDLANDS Emmen ontdek je verschillende werelden in één park. Van de weelderige jungle tot ijzige gebieden, elke omgeving biedt een unieke ervaring. Het leuke: er is hier van alles te beleven. Ga samen op een spannende truck- of bootsafari en verken de wildernis. Met een beetje geluk zie je zwemmende olifanten. Spot giraffen van dichtbij of sta oog in oog met een leeuw. Stap aan boord van de Arctic 1. In dit 4D-onderzoeksvoertuig vlieg je langs ijskappen en besneeuwde vlaktes. Ontdek de wereld van de ijzige kou en leer meer over het belang van natuurbescherming in deze Nederlandse dierentuin.

In een kwartiertje wandel je vanaf station Emmen naar WILDLANDS. Met de fiets bereik je het park binnen 7 minuten.  

 • WILDLANDS Emmen is dagelijks geopend van 10.00 - 17.00 uur. Van 22 juli t/m 3 september is het park open van 10.00 - 18.00 uur  
 • Entree: € 28,50 voor volwassenen, € 24 voor kinderen van 3 t/m 9 jaar, € 27 voor 65+’ers en gratis voor kinderen t/m 2 jaar. Bestel tickets online met korting  

Raadhuisplein 99, Emmen, wildlands.nl

3. Ontdek het leven van een kameel bij een kamelenboerderij in Berlicum

Op kamelensafari? Niet alleen in de warme woestijn, maar ook in Nederland bewonder je deze dieren van dichtbij. Bij Kamelenmelkerij Smits – tot op heden de enige kamelenmelkerij in Europa – ontdek je het leven van een kameel. Wist je dat de meeste kamelen op de kamelenboerderij vrouwtjes zijn? Help mee bij het verzorgen van de kamelen en proef een vers glaasje kamelenmelk. Het allerlekkerste alternatief voor koemelk, als je het vraagt aan eigenaar Frank. Met een heus speelfort en een mega grote zandbak is er genoeg te beleven. Het is zelfs mogelijk om op de kamelenboerderij te overnachten.  

In een kwartiertje fiets je met de OV-fiets van vanaf station Rosmalen naar de kamelenboerderij in Berlicum.  

 • De kamelensafari’s worden op zondag en in de schoolvakanties op maandag, vrijdag en soms op woensdag gehouden. Bekijk voor alle actuele aanvangstijden de website
 • Entree: € 13 voor volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar, kinderen van 0 t/m 2 jaar gratis  
 • Reserveren is noodzakelijk  

Werstkant 16, Berlicum, kamelenmelk.nl

4. Beleef 7 verschillende natuurgebieden bij Burgers’ Zoo in Arnhem

Bij de ingang van de Koninklijke Burgers’ Zoo word je direct begroet door de vrolijke pinguïns. Zodra je deze dierentuin in Nederland verder binnenstapt, betreed je een wereld waar natuurgebieden zo natuurlijk en nauwkeurig mogelijk nagebootst. Wandel van de weelderige jungle tot de uitgestrekte savanne. Elk gebied neemt je mee naar een andere wereld. Spot jij de Blauwe morpho in de mangrove? De verschillende ecodisplays geven de diversiteit van de natuur weer. Het is een plek waar kinderen leren en spelen. In Burgers’ Avonturenland – een grote speeltuin met touwbruggen, glijbanen en schommels – kunnen kinderen echt even het beest uithangen.  

Elk kwartier vertrekt bus 3 vanaf station Arnhem naar Burgers' Zoo. Met de fiets bereik je de dierentuin in een kleine 20 minuten.  

 • Burgers’ Zoo is in de zomertijd dagelijks geopend van 09.00 - 18.00 uur  
 • Bekijk de actuele tarieven op de website van burgerszoo.nl

Antoon van Hooffplein 1, Arnhem, burgerzoo.nl

5. Zeehonden spotten in Zierikzee

Vanuit de haven van Zierikzee vertrekt de boot naar het havenkanaal: een van de diepste punten van Nationaal Park Oosterschelde. In dit park begint het avontuur. Het is één van de favoriete plekken voor bruinvissen. Dit zijn zeezoogdieren die behoren tot de familie van de dolfijnen. De safari gaat verder richting de zandbanken. Hier zie je de speelse zeehonden in hun natuurlijke habitat. De dieren luieren lekker op de zandbanken of zwemmen in het water. Tijdens de boottocht vertelt de schipper meer over de zeehonden, hun levensstijl en het belang van natuurbescherming. Ben jij klaar voor een safari op zee?

Pak bus 132 vanaf station Goes richting Zierikzee. De rit duurt ongeveer 30 minuten, daarna is het nog een kwartiertje wandelen.  

 • Zeehonden spotten kan op maandag van 08.00 - 15.00 uur en dinsdag t/m zondag van 08.00 - 17.00 uur. Bekijk de actuele vertrektijden op de website  
 • Tickets: € 17,50 voor volwassenen, € 14 voor kinderen van 4 t/m 11 jaar, kinderen t/m 3 gratis  
 • Het is noodzakelijk om vooraf online tickets te reserveren 

Het Luitje 2, Zierikzee, frisiarondvaarten.nl

6. Op zoek naar dassen in de Dasmobiel in de buurt van Deventer

Welkom in de Dasmobiel: een geur- en geluidsdichte hut die zich op nog geen 10 meter afstand van een bewoonde dassenburcht bevindt. Hier krijg je de unieke kans om dassen van dichtbij te bekijken. Wist je dat de das het grootste (land)roofdier van Nederland is? Het programma begint 1,5 uur voor zonsondergang. De ideale tijd, omdat dassen schuchter zijn en voornamelijk ‘s nachts actief worden. Dit verklaart waarom maar weinig mensen ooit het geluk hebben gehad om een echte das te zien. Grijp jij de kans om dit te veranderen? 

Op station Deventer zijn er OV-fietsen beschikbaar. Na het boeken van een bezoek ontvang je meer informatie over de exacte locatie.  

 • De avond start 1,5 uur voor zonsondergang en duurt ongeveer 2,5 uur 
 • Entree: € 30  
 • Kinderen zijn welkom vanaf 9 jaar  
 • Tip: Neem een verrekijker mee, zo bekijk je de dieren van nog dichterbij  

Deventer, landschapoverijssel.nl

Tekst: Maaike van Suijdam - Insiders
Beeld: Koninklijke Burgers' Zoo, Mark Zekhuis, Astrid Bennink, Pexels, Kamelenmelkerij Smits, Mark Kras, WILDLANDS Emmen, Beekse Bergen - Libéma en Frisia Rondvaarten

Geïnspireerd om op pad te gaan?

Meer inspiratie voor jouw dagje uit

9x de leukste historische musea voor kinderen

Ontdek historische musea voor kinderen op loopafstand van een NS-station.

Railrunner

De hele dag voordelig en onbeperkt met de trein voor kinderen van 4 t/m 11 jaar.

€ 2,50 per kind