Naar content

Hoofdnavigatie

Stallen op rekening aanvragen

Wanneer je niet steeds in de stalling wilt betalen, en slechts af en toe je fiets stalt, raden we je aan om gebruik te maken van Stallen op rekening. Je checkt gemakkelijk in en uit bij de stalling met je OV-chipkaart en betaalt achteraf via automatische incasso.


Waarom kiezen voor Stallen op rekening?

  • Je betaalt geen abonnementskosten
  • Makkelijk met je OV-chipkaart in- en uitchecken bij de fietsenstalling
  • Geen contante betaling meer nodig
  • Op veel stations stal je de eerste 24 uur gratis
  • Maandelijks een factuur met overzicht wanneer je jouw fiets hebt gestald

Zo werkt het

  1. Je meldt je gratis aan met jouw persoonlijke OV-chipkaart. Na registratie krijg je een bevestigingsmail van ons. Je kunt direct gebruikmaken van Stallen op rekening.
  2. Als je jouw fiets stalt bij een bewaakte fietsenstalling met servicemedewerkers, check je jouw fiets in met de OV-chipkaart en check je bij het ophalen van de fiets weer uit bij de beheerder. Stal je bij een bewaakte zelfservice stalling, dan houd je je OV-chipkaart voor de display en volg je de aanwijzingen. Bij het verlaten van de stalling check je weer uit met je OV-chipkaart.
  3. De kosten van Stallen op rekening worden maandelijks achteraf verrekend naar verbruik, via automatische incasso. Op de factuur vind je een overzicht van de dagen waarop je een fiets hebt gestald. Deze facturen kun je via Mijn NS inzien.

Stallen op rekening blijft actief totdat je je afmeldt. Dit kan op elk moment via Mijn NS.

Let op: heb je een NS-Business Card of andere mobiliteitskaart? Dan kun je waarschijnlijk direct Stallen op rekening. Je kunt dit navragen bij je werkgever.

Beschikbaarheid en tarieven

Tarieven

De kosten voor Stallen op rekening zijn maximaal € 1,25 per dag. Bekijk het totaal overzicht van de tarieven van de verschillende locaties.

Waar kun je Stallen op rekening?

Je kunt in alle bewaakte en zelfservice stallingen gebruikmaken van Stallen op rekening, met uitzondering van de stationsstallingen bij station Hilversum Sportpark, Amersfoort Schothorst en Groningen.