Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Wat is NS Flex

NS Flex is de productnaam voor onze abonnementen. Je reist met je OV-chipkaart met de voordelen van NS Flex. Eén van die voordelen is dat je je abonnement per maand kunt wijzigen of opzeggen. Op deze pagina lees je meer over het product NS Flex.


Waarom NS Flex

Met NS Flex kun je - als je dat wilt - elke maand de korting kiezen die past bij je reizen. Anders dan bij losse treinkaartjes krijg je zo altijd voordeel op de tijden dat jij de trein pakt. En bespaar je flink op je reiskosten. Je hoeft niet meer minimaal € 20 of € 10 saldo te hebben op je OV-chipkaart. Je betaalt namelijk achteraf via automatische incasso.

Even helemaal niet op pad? Wijzig je abonnement naar NS Flex Basis. Je reist dan zonder korting en betaalt géén abonnementskosten (€ 0 per maand). Je hebt wél de voordelen van NS Flex.

De voordelen van NS Flex zijn:

  • Je kunt maandelijks zelf je abonnement wijzigen of opzeggen
  • Altijd reizen met de korting die bij je reizen past
  • Direct in- en uitchecken in trein, bus, tram en metro
  • Gebruik van OV-fiets en Stallen op rekening
  • Reiskosten maandelijks achteraf betalen (via automatische incasso)
  • Tot 15 minuten na inchecken je reis upgraden naar 1e klas

Hoe werkt NS Flex

NS Flex Basis is de ´basis´. Je betaalt geen abonnementskosten, reist zonder korting, maar je hebt wél de voordelen van NS Flex.

Reis je vaker met de trein? Dan kun je boven op die ´basis´ zelf de korting kiezen die past bij hoe en wanneer jij reist. Dat kan elke maand. Reis je bijvoorbeeld vooral doordeweeks in de daluren? Dan zijn Dal Voordeel, Dal Vrij of Altijd Voordeel voordelige keuzes. Je kunt kiezen uit verschillende combinaties van kortingen: in de daluren, in de spits, in het weekend en op feestdagen.

NS Flex op je persoonlijke OV-chipkaart

NS Flex is een product dat je op je persoonlijke OV-chipkaart zet. Dit doe je bij de NS-kaartautomaat, vanaf één uur na je bestelling van je nieuwe abonnement. Daarna kun je meteen reizen. Heb je nog geen persoonlijke OV-chipkaart? Dan vraag je die aan tijdens je bestelling. We sturen die dan naar je op, met je nieuwe abonnement erop. Dit duurt een paar dagen.

Je persoonlijke OV-chipkaart is een kaart mét pasfoto. Jij bent de enige die met deze kaart kan reizen. Liever gezellig samen op pad? Bij veel NS Flex-abonnementen kun je 3 medereizigers in de daluren voor 40% Samenreiskorting meenemen.

NS Flex bij andere vervoerders

NS Flex staat op een persoonlijke OV-chipkaart. Met die OV-chipkaart kun je ook inchecken en uitchecken bij andere vervoerders. Bijvoorbeeld van de metro, bus en tram. Check altijd eerst uit bij NS als je instapt bij een andere vervoerder, zoals Arriva of Connexxion. Bij hen check je dan opnieuw in.

Let op: de korting van je NS Flex-abonnement geldt alleen op je treinreizen van NS en andere treinvervoerders. In de bus, metro en tram betaal je vol tarief. Heb je een kortingsabonnement voor bus, metro of tram? Neem dan contact op met onze Klantenservice. We kunnen je kortingsabonnement dan met je NS Flex-abonnement combineren.