Naar content

Hoofdnavigatie

Foutmeldingen

Bij het maken van een Mijn NS-account kan het voorkomen dat u meldingen krijgt waardoor u het proces niet kunt afronden. Wij helpen u in deze situatie graag verder.


Melding dat uw e-mailadres al in gebruik is

In Mijn NS is al een account bekend met dit e-mailadres. Mogelijk is het wel uw account en bent u uw wachtwoord vergeten. Gebruik dan de optie: 'wachtwoord vergeten'. Of neem contact op met NS Klantenservice.

U weet uw wachtwoord en/of uw gebruikersnaam niet meer

Bent u uw wachtwoord vergeten? Op het Mijn NS inlogscherm staat een link 'Wachtwoord vergeten'. Als u daarop klikt, kunt u uw e-mailadres invullen. Wij sturen dan een link naar het opgegeven e-mailadres. Via deze link kunt u opnieuw een wachtwoord aanmaken.

Bent u uw gebruikersnaam vergeten? In de bevestigingsmail van uw Mijn NS-account staat uw gebruikersnaam. Heeft u deze niet meer, dan moet u helaas een nieuw account aanmaken. Het kan ook zijn dat uw gebruikersnaam uw e-mailadres is. Dan kunt u inloggen met uw e-mailadres.

Het lukt u niet om in te loggen met uw inloggegevens

Wanneer uw gebruikersnaam en/of wachtwoord niet wordt herkend bij het inloggen op Mijn NS, kan dit de volgende oorzaken hebben:

  • U heeft een typefout gemaakt in uw gebruikersnaam en/of wachtwoord.
  • U heeft uw caps lock (hoofdletters) op uw toetsenborg aanstaan, waardoor u uw wachtwoord per ongeluk in hoofdletters of kleine letters invoert.
  • U heeft een Mijn NS-account aangevraagd en een brief ontvangen, maar de code uit deze brief nog niet gebruikt. Deze code moet u binnen 14 dagen invoeren via Mijn NS anders verloopt uw account en moet u een nieuw account aanvragen.
  • U heeft een Mijn NS-account aangevraagd, maar niet binnen 3 dagen op de link geklikt die u per e-mail heeft ontvangen waarmee u het account activeert. Het account vervalt hiermee automatisch. Vraag een nieuw account aan.
  • Het systeem is in onderhoud, waardoor inloggen tijdelijk niet mogelijk is. Deze melding verschijnt ook op uw beeldscherm. Probeer het op een later tijdstip opnieuw.