Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Bedenktijd abonnement

Na het afsluiten van een abonnement heb je als consument 14 dagen bedenktijd. Als je binnen die tijd van gedachten verandert, kun je zonder opgave van reden van het abonnement afzien en het contract ontbinden (herroepen). Dit noemen we het herroepingsrecht. Op deze pagina lees je voor welke abonnementen het herroepingsrecht geldt en hoe je hier gebruik van maakt.


Voor welke abonnementen?

Het herroepingsrecht geldt voor alle abonnementen van NS die je online of telefonisch via NS Klantenservice hebt afgesloten, met uitzondering van de zakelijke abonnementen.

Heb je je abonnement aan een NS-servicebalie afgesloten, dan kun je geen gebruik maken van het herroepingsrecht. Het herroepingsrecht geldt namelijk alleen voor overeenkomsten die je op afstand of buiten een winkel hebt afgesloten.

Vanaf wanneer wordt je abonnement beëindigd?

Zodra je bij Klantenservice hebt aangegeven dat je je beroept op het herroepingsrecht, zetten we je abonnement met terugwerkende kracht, dat wil zeggen per ingangsdatum van het abonnement, stop. Dit geldt zowel voor een NS Flex abonnement als een abonnement op saldo. 

Je hebt vervolgens recht op volledige teruggave van je abonnementsgeld. We storten dit bedrag binnen 14 dagen terug op je rekening.

Wel al gereisd met je abonnement?
Tijdens het bestellen van je abonnement heb je NS verzocht deze tijdens de bedenktijd te activeren, zodat je het abonnement al kan gebruiken. Zie je in de bedenktijd toch af van je abonnement, maar heb je er al mee gereisd? Dan krijg je het volledige abonnementsgeld terug.

Wel verrekenen we de korting die je in die periode voor je treinkaartje hebt gekregen.

  • Een rekenvoorbeeld

    Stel, je hebt een NS Flex Dal Voordeel besteld voor € 5 per maand. Hiermee krijg je 40% korting op je treinreizen in de daluren. Reis je in je 14 dagen bedenktijd in de daluren van bijvoorbeeld Maastricht naar Amsterdam (prijs zonder korting € 27*), dan ontvang je dankzij je abonnement een korting van € 10,80 (40% van € 27). Je betaalt dus geen € 27, maar € 16,20.

    Herroep je vervolgens je abonnement, dan betaalt NS je € 5 abonnementsgeld terug, maar verrekent daarbij de € 10,80 korting die je hebt gekregen. In dit geval ben je NS € 5,80 verschuldigd.

    *Tarief september 2020

Hoe maak je gebruik van je herroepingsrecht?

Na het afsluiten van een abonnement heb je 14 dagen bedenktijd. Deze bedenktijd gaat in op de dag ná de dag dat je je bestelling hebt geplaatst. Besluit je toch van je abonnement af te zien, dan kun je eenvoudig contact opnemen met onze Klantenservice en aangeven dat je gebruik wilt maken van je herroepingsrecht. Dit kan via:

  • telefoon
  • chat
  • social media

Je kunt ook gebruik maken van het modelformulier Herroepingsrecht