Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Onderzoeksresultaten

NS vroeg het RIVM in 2015 om onderzoek te doen, nadat bleek dat in oude verflagen en op onderdelen van sommige NS-treinen chroom-6 zit. Dat onderzoek werd in oktober 2022 afgerond. De resultaten van het onderzoek vind je hieronder. Daarnaast lees je hieronder meer over het onderzoek van Caesar Consult, over het advies van de Onafhankelijke Commissie en een reactie van NS op dat advies.


Het RIVM over de resultaten

Het RIVM, NS en de onafhankelijke commissie organiseerden een online bijeenkomst voor collega’s en oud-collega’s. Tijdens die bijeenkomst gaf het RIVM een toelichting op de resultaten.

Resultaten RIVM

Het RIVM heeft informatie over de onderzoeken en de resultaten samengebracht op haar eigen website. Daar kun je ook het onderzoeksrapport lezen.

Resultaten Caesar Consult

In oude verflagen en op onderdelen van sommige treinen kan ook nu nog chroom-6 zitten. NS heeft extra onderzoek laten doen naar de manier waarop we in 2022 met chroom-6 werken. Dat onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Caesar Consult.

Advies Onafhankelijke Commissie

Een onafhankelijke commissie heeft op basis van de onderzoeksresultaten van het RIVM een aantal aanbevelingen aan NS gedaan. Die aanbevelingen lees je hieronder.

Reactie NS op advies

NS neemt alle adviezen van de Onafhankelijke Commissie over. Lees hieronder de volledige reactie van NS op het advies van de Onafhankelijke Commissie.