Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Luister’NS voor jongeren

NS komt bij jou in de groep voorlichting geven, maar wat kan je verwachten?


Luister’NS bestaat uit twee voorlichtingsprogramma’s die jou inzicht geven over onveilig en ongewenst gedrag op en rondom het spoor en de stations. Het doel van deze programma’s is dat jij en je vrienden weten wat onveilig en ongewenst gedrag is en hoe dit te herkennen bij anderen. Het bewustmaken van het ongewenste gedrag en welke keuzes je kan maken om onveilige situaties voor jezelf en anderen te voorkomen.

Deze programma’s worden geleid door een team van hoofdconducteurs, machinisten en Veiligheid & Services-medewerkers. Zij delen hun ervaringen rondom dit ongewenste gedrag en hoe dit voorkomen kan worden. Door jullie.

Tijdens deze lesprogramma’s kan het zijn dat er gevoelige en/of aanstootgevende beelden worden getoond of verhalen worden gedeeld. Bij het ervaren van een onprettige reactie hierop, adviseren wij om naar je docent, ouder(s) of ander vertrouwenspersoon te stappen. Mocht je van tevoren al ergens mee zitten, is het verstandig dit alvast met je ouders, mentor, leerkracht of vertrouwenspersoon te bespreken.

De medewerkers van NS zijn enthousiast om aanwezig te zijn en hun ervaringen en verhalen op interactieve wijze met jullie te delen. Vanuit betrokkenheid nemen zij deel aan de voorlichtingsprogramma’s en willen zij jullie bewustmaken van consequenties van onveilig en ongewenst gedrag (kunnen) zijn.

Als leerlingen zijn jullie tijdens de voorlichtingen vrij om allerlei vragen aan hen te stellen. Ze zijn er om deze te beantwoorden en om je alles te vertellen over spoorveiligheid en sociale veiligheid bij NS, jullie gaan er met elkaar een mooie les van maken!

Wil je een spreekbeurt geven over NS?