Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Nieuwbouw en verbouwingen onderhoudsbedrijven en servicelocaties

Onze reizigers staan op 1,2 en 3 en we werken voor hen aan een zo aangenaam en duurzaam mogelijke reis van deur tot deur. NS blijft de komende jaren investeren in de reis van de treinreiziger door nieuwe treinen te bestellen en bestaande treinseries te moderniseren.


Klaar voor de toekomst

Nieuwe treinen betekent ook investeren in onze onderhoudsbedrijven en servicelocaties. Zo zijn onderhoudsbedrijf Maastricht en Leidschendam grondig aangepast zodat monteurs het onderhoud op het dak van de sprinters Flirt en Sprinter Nieuwe Generatie goed kunnen uitvoeren. Ook op de servicelocaties Groningen, Zwolle, Alkmaar en Amersfoort zijn voorzieningen gemaakt voor het onderhoud aan deze nieuwe treinen.

Opstelterrein Arnhem

NS bouwt een nieuw opstelterrein in Arnhem om treinen op te kunnen stellen. NS gaat het terrein aan de zuidkant van het opstelterrein tussen de Emplacementstraat en de Leeghwaterstraat opnieuw inrichten. Begin 2020 is hier de begroeiing verwijderd. NS gaat vanaf zomer 2021 het terrein gebruiken voor het opstellen van treinen die niet in de vaste dienstregeling worden gebruikt, maar kunnen worden ingezet als dat nodig is. NS gaat het terrein voorzien van nieuwe sporen, wissels, bovenleiding, hekwerken, bewakingscamera’s en huisvesting voor de medewerkers.

Voortgang realisatie opstelterrein Arnhem, maart 2021