Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

NS en treinonderhoud

Al meer dan 178 jaar zorgt NS dat treinen goed en veilig blijven rijden. We doen dat op 35 strategische plaatsen aan het Nederlandse spoorwegnet.


Experts in treinonderhoud

De afgelopen 178 jaar hebben we veel kennis en ervaring opgedaan in het onderhouden van treinen. Hierdoor zijn we echte experts. We hebben dit geleidelijk aan opgebouwd op het drukst bereden spoorwegnetwerk van Europa. Door deze ervaring kan onze revisie-afdeling treinonderdelen met een beter storingsgedrag leveren en onderhoudsschema's efficiënter maken. Ook kunnen we hierdoor bij de modernisering van treinen een product leveren dat tegen lagere kosten ingezet kan worden. Dit doen we met hightech onderhoudslocaties en goed opgeleide en gecertificeerde medewerkers die veilig werken en graag met de klant meedenken.

Veiligheid

Voor NS is veiligheid erg belangrijk. “Je werkt veilig of je werkt niet”. Ook leveranciers die als derden een dienst leveren op het terrein van NS vragen we bewust te zijn van de regels en protocollen.

We werken altijd en overal veilig, volledig gekwalificeerd en voldoen aan de wet- en regelgeving. Onze manier van werken is betrouwbaar, aantoonbaar en we verbeteren continue.

Duurzaamheid

Bij NS staat duurzaamheid hoog in het vaandel. We zijn zuinig op treinen en verlengen de levensduur. Daarnaast verbruiken we zo min mogelijk energie en water en produceren we zo min mogelijk afval. Bedrijfsafval dat toch over is, hergebruiken we voor meer dan 80%. Duurzame oplossingen implementeren en materialen moderniseren past goed in ons ‘groene’ beleid. Dat maakt NS een goede partner voor vervoerders die strenge eisen aan hun treinen stellen op het gebied van duurzaamheid.