Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Gesloten poortjes station Eindhoven Centraal

De poortjes op station Eindhoven Centraal sluiten vanaf 3 september 2018. Zo wordt het station niet alleen veiliger, ook zwartrijden gaan we tegen. U opent de poortjes met uw vervoerbewijs of met een passagepas.


OV-chipkaart en eenmalige chipkaart

Een OV-chipkaart met voldoende saldo of een eenmalige OV-chipkaart geven altijd toegang tot het station. Checkt u binnen een uur weer uit, dan wordt er geen saldo afgeschreven. Handig als u iemand wilt uitzwaaien, naar het busstation of centrum wilt.

Eenmalig passagerecht

Ook kunt u een eenmalig passagerecht op uw OV-chipkaart zetten. Dit passagerecht is gratis verkrijgbaar bij de NS-kaartautomaat op dit station, onder het kopje ‘toegang tot dit station’.

(Inter)nationaal ticket en e-ticket

Reist u met een e-ticket of heeft u een ticket voor naar het buitenland? Dan opent u de poortjes met de vierkante barcode op uw (e-)ticket. Houd de vierkante barcode tegen het verlichte vlak van de barcodelezer en het poortje gaat open.

Passagepas

Heeft u geen OV-chipkaart, dan kunt u als inwoner van de stad Eindhoven een zogenaamde “passagepas Eindhoven” aanvragen. Deze pas is 2 jaar geldig en uitsluitend te gebruiken op station Eindhoven Centraal. De pas is geen geldig vervoerbewijs.

Route buiten het station

Kunt u geen gebruikmaken van bovenstaande opties? Er loopt ook een route langs het station, richting het centrum en het busstation. Zo hoeft u niet door het station.

Heeft u vragen?

NS Klantenservice helpt u graag verder.