Naar content

Hoofdnavigatie

NS-app

Van je huis naar je afspraak in de stad, van je werk naar je strandhuisje; plan je reis overal naartoe met de NS-app. De meest complete app om al je reizen van deur tot deur te plannen. Check onderweg waar je bus of trein nu rijdt, kijk of er een OV-fiets beschikbaar is en ontdek nog veel meer handige extra’s. Download ‘m gratis in de App Store of Google Play.


Actuele reisinformatie altijd bij de hand

Met de NS-app heb je altijd de actuele reisinformatie voor je reis bij de hand. De app vermeldt je vertrektijd en –spoor, de drukteprognose, prijs en gemiddelde stiptheid van je trein en reis, maar ook eventuele vertragingen of geplande werkzaamheden. Daarnaast biedt de app actueel nieuws en handige meldingen. Bijvoorbeeld een melding voor het uitchecken met je OV-chipkaart. Ook kun je via de NS-app direct een kaartje kopen.

NS-app gratis downloaden

Je downloadt de app gratis en snel met je Android- en/of iOS-smartphone en -tablet.

Mogelijkheden van de NS-app

OV-reis plannen

Met de app kun je jereis overal naartoe plannen, met al het openbaar vervoer. Je kunt live in de app zien waar de bus, tram en metro rijden en alle actuele vertrektijden worden weergegeven.

Trajectbewaking

Reis je regelmatig hetzelfde traject met de trein? Dan kun je kun je dit instellen in de app. Je krijgt dan van ons direct een melding als er werkzaamheden of andere verstoringen zijn op jouw traject. Zo weet je ruim op tijd of de trein die je altijd neemt, vandaag op tijd is. 

Reizen opslaan

Favoriete reizen sla je op onder ‘Mijn reizen’. Zo hoef je deze niet elke keer opnieuw in te voeren. Bekijk ook eenvoudig en snel eerdere en latere reismogelijkheden door te ‘swipen’.

Prijs op basis van abonnement

Via de app kun je via 'instellingen' aangeven welk abonnement je hebt. Handig, omdat dat dan meteen verrekend wordt in de prijs van je reis die wordt getoond .

Reishistorie

De reizen die je gepland hebt, worden automatisch opgeslagen in jouw reishistorie. Zo kun je eerder geplande reizen eenvoudig terugvinden.

Actuele reisinformatie, storingen en werkzaamheden

Met de app heb je altijd inzicht in actuele reisinformatie. Zo zie je direct de actuele vertrektijden van het station van jouw keuze. Ook geeft de app je een overzicht van actuele storingen en werkzaamheden in het land en geplande werkzaamheden voor de komende 10 dagen. 

Pushberichten ontvangen bij aangepaste dienstregeling

Wanneer we de dienstregeling aanpassen vanwege verwachte weersomstandigheden, stellen we je via een pushbericht hiervan vooraf op de hoogte.

Voor Android kunt u bij ‘Instellingen’ in het hoofdmenu een vinkje aanzetten bij 'Pushberichten', voor IOS staat hier het vinkje 'Ontvang calamiteiten'.

Treininformatie

Je ziet in de app welke faciliteiten in de trein aanwezig zijn, zoals wifi, toiletten enzovoort. Bovendien kun je live zien waar jouw trein zich bevindt op het traject met de treinradar.

Faciliteiten op stations

Alle faciliteiten op de dichtstbijzijnde stations of het station naar keuze bekijk je eenvoudig in één overzicht. Ook de OV-fiets-, Greenwheels- en NS Zonetaxi locaties worden getoond. Daarnaast kun jet via de app ook een NS Zonetaxi boeken en checken of er een OV-fiets beschikbaar is op jouw station. je vindt dit rechtsonder in het menu onder ‘Meer’. 

Drukte-indicator

Wil je weten hoe druk het in je trein is? De drukte-indicator geeft een prognose voor de gemiddelde drukte voor de hele trein en is gebaseerd op eerdere cijfers en de geplande treinlengte. Door bij het reisadvies op de optie 'Meer' rechtsboven in beeld te klikken kun je de drukte-indicator zien.

Stipheidsindicator

Wanneer je in jouw reisadvies op de optie “Meer” rechtsboven in beeld klikt, ziet u een stiptheidscijfer. Dit cijfer geeft aan hoe vaak jouw trein in de afgelopen 3 maanden op tijd aan kwam. Klik je op het stiptheidspercentage, dan vind je achtergrondinformatie over dit cijfer.

Actuele lengte en treinsamenstelling

Je kunt ook zien met welk treintype je reist en hoe lang deze is. Ook kun je bijvoorbeeld zien of er Wifi in uw trein aanwezig is of een fietscoupé. Door een verstoring kan het voorkomen dat er een ander type trein rijdt dan wij gepland hadden. Als deze trein ook korter is dan gepland, en daardoor mogelijk drukker dan verwacht, dan laten wij dit ook in de app zien.

Functionaliteiten op Schiphol

Na een vliegreis wil je snel naar huis, maar op station Schiphol Airport kan het druk zijn. Met deze functionaliteit zie jet waar op het perron de trein precies stopt. Zo hoef je met bagage niet eerst naar de trein toe te lopen om achteraan aan te sluiten. Deze functionaliteit geldt in eerste instantie voor spoor 1+2 richting Amsterdam op station Schiphol Airport en spoor 15 op Utrecht Centraal.

Het werkt heel eenvoudig. Plan jouw reis vanaf station Schiphol Airport en kies de tijd waarop je wilt reizen. Druk vervolgens op het traject tussen jouw begin- en eindstation voor een afbeelding en verdere details van jouw treinrit.  Je kunt de trein scrollen van links naar rechts om te zien tussen welke letterborden de trein zal stoppen.

Service

Wil je meer weten over de NS-app? Maak in de app direct contact met de ontwikkelaars. 

Extra service voor houders van de NS-Business Card

Ben je een zakelijke reiziger en heb je een NS-Business Card? De NS-app biedt dan nog meer mogelijkheden. Zo kun je:

  • een vergeten check-out corrigeren die op de maandelijkse factuur wordt verrekend;
  • een klassewissel doorvoeren;
  • reizen en transacties inzien;
  • kenmerken toevoegen en bewerken;
  • een taxi bestellen en/of een Greenwheels-auto boeken (hiervoor heb je een actief Greenwheels account nodig);
  • locaties en drukte op Q-Park P+R terreinen inzien.

Wanneer je de NS-app geïnstalleerd hebt, hoef je maar 1 x in te loggen met de inloggegevens van Mijn NS Zakelijk. Open hiervoor de app en selecteer Mijn NS-account in het menu. Vervolgens selecteer je NS-Business Card en gebruik je de inloggegevens van Mijn NS Zakelijk.