Naar content

Hoofdnavigatie

Sms-alert

Meld u aan voor een gratis sms-alert van NS. Zo bent u direct op de hoogte van een aangepaste dienstregeling.


Snel op de hoogte bij een aangepaste dienstregeling

Wanneer NS een aangepaste dienstregeling gaat rijden, willen wij u graag zo snel mogelijk op de hoogte brengen. Daarom bieden wij u een gratis sms-alert aan.

Als u zich aanmeldt voor onze sms-alert, ontvangt u een melding via sms bij een aangepaste dienstregeling. Dit is een landelijke melding en bevat geen specifieke informatie over uw traject of regio. Vervolgens kunt u kort voor vertrek in de NS Reisplanner zien wat de aangepaste dienstregeling voor uw reis betekent.

Aan- of afmelden voor de sms-alert

U kunt zich op 2 manieren aanmelden. Sms AAN naar 4900 of vul het online aanmeldformulier in. Wilt u geen sms meer ontvangen? Sms dan UIT naar 4900 of meld u af via het online afmeldformulier.

Heeft u een buitenlands telefoonnummer dan kunt u zich alleen online aanmelden of afmelden via het formulier.

Kosten aan- en afmelden

Online aan- en afmelden voor het sms-alert is gratis. Meldt u zich aan of af via uw mobiele telefoon? Dan betaalt u uw standaard sms-tarief. Het ontvangen van sms-berichten voor Nederlandse telefoonnummers is gratis, ook als u in het buitenland bent. Bij buitenlandse telefoonnummers kunnen er door uw provider kosten in rekening worden gebracht. Heeft u geen beltegoed? Dan kunt u zich alleen online aan- en afmelden.

Wanneer ontvangt u een sms-alert?

U ontvangt de dag van tevoren een gratis sms wanneer we uit voorzorg een aangepaste dienstregeling rijden vanwege de weersverwachting. Bij een acute, grote storing die effect heeft op het landelijk treinverkeer, sturen we u ook op de dag zelf zo snel mogelijk een gratis sms. Kort voor vertrek ziet u dan op de Reisplanner wat dit voor uw traject betekent en kunt u eventueel uw reis aanpassen.

Wanneer ontvangt u geen sms-alert?

U ontvangt geen sms bij een reguliere verstoring die effect heeft op een enkel traject, maar wel bij verstoringen met grote gevolgen voor het landelijk treinverkeer. Bijvoorbeeld een verstoring als gevolg van een wissel- of seinstoring of aanrijding. Deze informatie vindt u via de Reisplanner of Reisplanner app.

Ook bij werkzaamheden aan het spoor sturen we u geen sms. Werkzaamheden aan het spoor zijn ver van tevoren bekend en worden via de website en e-mail gecommuniceerd.

Telefoonnummer wijzigen

Meld u eerst af met uw oude telefoonnummer, en meld u dan opnieuw aan met uw nieuwe telefoonnummer.