Naar content

Hoofdnavigatie

Eenvoudig online uw kaartje kopen

Als u af en toe met de trein reist kunt een kaartje te kopen bij de NS-kaartautomaat of de NS-servicebalie. Online een kaartje kopen is echter makkelijker, sneller én voordeliger! U kunt uw treinkaartje dan laden als mobiel ticket op uw telefoon in de NS-app, of uitprinten als e-ticket.


De voordelen van online een kaartje kopen

  • Geen toeslag van € 1 op uw treinkaartje
  • Geen wachtrijen bij balie of kaartautomaat
  • Direct op pad!

Het kopen van een e-ticket is heel eenvoudig. U vult de reis en de naam van de reiziger in en betaalt uw bestelling met iDEAL of met uw creditcard. Daarna kunt u het e-ticket printen.

Mobiel ticket

Een aantal e-tickets is verkrijgbaar als mobiel ticket, op uw telefoon. U kunt er na het afronden van uw bestelling voor kiezen om uw e-ticket te laden in de NS app. Deze app is beschikbaar voor smartphones met Android 4.0 of Apple iOS 8 of nieuwer. 

De regels in het kort

  • Het e-ticket en mobiel ticket is persoonsgebonden. Het is daarom alleen geldig in combinatie met een geldig identiteitsbewijs. Vergeet dus niet uw paspoort of ID-kaart mee te nemen tijdens uw reis.
  • Wanneer u met een e-ticket reist, moet u deze uitgeprint meenemen en kunnen laten zien aan de conducteur! 

Reizen met uw e-ticket of mobiel ticket

Als u met een e-ticket of mobiel ticket reist, opent u het poortje met de vierkante barcode op het e-ticket of mobiel ticket. Niet alle poortjes kunnen geopend worden met een e-ticket of mobiel ticket. Dit kan alleen bij de poortjes met een zogenaamde barcodelezer. Deze zijn te herkennen aan de afbeelding met ‘scan ticket’ op de rechterdeur van het poortje, en aan het verlichte vlak aan de rechterzijde van het poortje.

Stappenplan: zo opent u een poortje

Stap 1: Ga naar een poortje met het 'scan ticket'-symbool.
Stap 2: Houd de barcode tegen het verlichte vlak aan uw rechterzijde.
Stap 3: Het poortje opent en u kunt nu het station betreden of verlaten.