Naar content

Hoofdnavigatie

Pilot Trein Veilig Service

NS voert sinds 10 mei een pilot uit waarin wordt onderzocht of het registreren van een treinreis bijdraagt aan het bewaren van voldoende afstand in de trein. Dit doen wij vanwege verdere versoepeling van de coronamaatregelen op het station en in de trein, om reizigers de komende tijd veilig te kunnen laten reizen. Aan deze pilot doet een selecte groep uitgenodigde deelnemers mee.


Deelnemers aan de pilot zijn uitgenodigd per mail. We vragen deelnemers om elke reis vooraf online te registreren. Zij testen de service en het gebruiksgemak en wij onderzoeken of dit zorgt voor een goede spreiding en een veilige reis.

  • Wie mogen deelnemen aan deze pilot?

    Voor deze pilot is een selectie van reizigers uitgenodigd die de afgelopen tijd met een bepaalde minimum frequentie gebruik hebben moeten maken van de trein. NS gaat ervan uit dat deze reizigers noodzakelijke reizen hebben gemaakt. 

  • Ik ben niet uitgenodigd voor de pilot maar wil wel deelnemen. Kan dat?

    Nee, dat kan helaas niet. NS heeft zelf een selectie gemaakt van deelnemers aan deze pilot. Op basis van deze selectie zijn er geen extra deelnemers nodig.

  • Kan ik mijn collega, vriend of familielid opgeven voor de pilot?

    Nee, dat kan helaas niet. Deelnemers voor de pilot zijn door ons benaderd per e-mail.