Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Top 5 drukke trajecten

Omdat voor velen van u de zomervakantie voorbij is en er een nieuwe periode van werken of studeren aanbreekt, wordt het vanaf september weer drukker onderweg. In de trein kan het met name in de ochtendspits tussen 7.30 uur en 8.30 uur drukker zijn dan de afgelopen zomervakantieperiode. Een indicatie van de te verwachten drukte in de trein zie je in de NS-app. Dit wordt aangegeven met 1, 2 of 3 poppetjes. Zo ziet u al bij het plannen van uw reis wat u kunt verwachten en of een trein eerder of later wellicht een goed alternatief is.


Waar mogelijk breiden we het aantal zitplaatsen uit door in de ochtend- en avondspits langere treinen in te zetten. Desondanks is de komende periode de kans dat u op sommige trajecten moet staan groter. Hieronder geven wij u inzicht in de top 5 van drukke trajecten.

Top 5 drukke trajecten

Haarlem Centraal - Amsterdam Sloterdijk

Sprinters en Intercity’s

Tussen 07.30 uur en 09.00 uur zijn veel Sprinters en Intercity’s vanuit Haarlem Centraal richting Amsterdam Sloterdijk druk. NS heeft enkele treinen kunnen verlengen zoals de Intercity van 08.10 uur (vertrek Haarlem Centraal). Deze is verlengd van 10 naar 12 rijtuigen. De Sprinter van 08.01 uur (vertrek Haarlem Centraal) is verlengd naar 7 rijtuigen. 
 

Den Haag HS/Centraal > Leiden Centraal

Intercity’s

Tussen 07.30 uur en 09.00 uur zijn veel Intercity’s vanuit Den Haag HS/Centraal richting Leiden Centraal druk. NS heeft de twee drukste Intercity’s kunnen verlengen. Dit zijn de Intercity’s van 7.48 uur en 8.18 uur (vertrek Den Haag HS). Vanwege perronlengte-beperkingen kunnen niet meer langere treinen ingezet worden. 

Utrecht Centraal > Amsterdam Bijlmer ArenA

Intercity’s

Tussen 07.30 uur en 09.00 uur zijn veel Intercity’s vanuit Utrecht Centraal richting Amsterdam Bijlmer ArenA druk. Veel treinen rijden al met maximale lengte. Vanwege infrastructurele beperkingen is het nog niet mogelijk meer treinen te rijden.

Amersfoort Centraal > Utrecht Centraal

Sprinters en Intercity’s

Tussen 07.30 uur en 08.30 uur is het erg druk in de Sprinters en Intercity’s tussen Amersfoort Centraal en Utrecht Centraal.

Ede-Wageningen > Utrecht Centraal

Intercity’s

Tussen 07.00 uur en 09.00 uur is het erg druk in de Intercity’s tussen Ede-Wageningen en Utrecht Centraal. Vanwege beperkingen in de infrastructuur kunnen niet meer langere treinen ingezet worden.