Naar content

Hoofdnavigatie

Naar content

Hoofdnavigatie

Informatievoorziening bij verstoringen

Via de digitale reisinformatieschermen en de omroep wordt u op het station geïnformeerd bij verstoringen. U krijgt de laatste informatie over het traject, de oorzaak en de gevolgen van de verstoring. Bovendien ontvangt u een prognose van de duur en eventueel een omreisadvies. Zo weet u wat er aan de hand is en bent u meteen op de hoogte van uw alternatieven.


Up-to-date reisadvies

Verandert er iets aan de situatie, bijvoorbeeld als gevolg van maatregelen die NS doorvoert? Tijdens de verstoring krijgt u via de reisinformatieschermen steeds de meest recente informatie. Uw persoonlijk reisadvies is natuurlijk ook op ieder moment op te vragen in de NS-app.

Reisinformatieschermen

Tijdens een verstoring ziet u een gele balk onderaan het reisinformatiescherm waarop u de laatste berichtgeving over de verstoring kunt lezen. De informatie wordt in het Nederlands getoond en omgeroepen. Bij een aangepaste dienstregeling in verband met verwacht winters weer of een evenement als Koningsdag zijn de berichten ook in het Engels. Hetzelfde geldt bij een staking in het buitenland waar internationale treinen mee te maken hebben.

Wilt u zien wat er is veranderd?
Bekijk het filmpje over uitgebreide verstoringsinformatie.