Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Informatievoorziening bij verstoringen

Via de digitale reisinformatieschermen en de omroep wordt je op het station geïnformeerd bij verstoringen. Je krijgt de laatste informatie over het traject, de oorzaak en de gevolgen van de verstoring. Bovendien ontvang je een prognose van de duur en eventueel een omreisadvies. Zo weet je wat er aan de hand is en ben je meteen op de hoogte van jouw alternatieven.


Up-to-date reisadvies

Verandert er iets aan de situatie, bijvoorbeeld als gevolg van maatregelen die NS doorvoert? Tijdens de verstoring krijg je via de reisinformatieschermen steeds de meest recente informatie. Jouw persoonlijk reisadvies is natuurlijk ook op ieder moment op te vragen in de NS-app.

Reisinformatieschermen

Tijdens een verstoring zie je een gele balk onderaan het reisinformatiescherm waarop je de laatste berichtgeving over de verstoring kunt lezen. De informatie wordt in het Nederlands getoond en omgeroepen. Bij een aangepaste dienstregeling in verband met verwacht winters weer of een evenement als Koningsdag zijn de berichten ook in het Engels. Hetzelfde geldt bij een staking in het buitenland waar internationale treinen mee te maken hebben.

Wil je zien wat er is veranderd?
Bekijk het filmpje over uitgebreide verstoringsinformatie.