Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Reizen in drukke treinen

Het kan soms erg druk zijn in de trein, vooral in de spits. Maar het is fijn als de drukte te vermijden is. Check voor vertrek de drukte melder en vind een rustig plekje met de zitplaatszoeker.


Zitplaatszoeker

Reizigers stappen vaak op dezelfde plek van het perron in. Het kan dan in dat ene gedeelte van de trein druk zijn, maar in een ander deel juist rustig. Door bijvoorbeeld aan het begin of het einde van het perron in te stappen heb je meer kans op een zitplaats.

Met de zitplaatszoeker in de NS-app zie je meteen de actuele drukte per trein. Op de Sprinters tussen Arnhem – ’s-Hertogenbosch en ’s-Hertogenbosch – Dordrecht kun je zien hoe druk ieder rijtuig is en waar je de meeste kans hebt op een zitplaats. Nu nog maar op twee trajecten in werking maar in de toekomst willen we de zitplaatszoeker uitbreiden.

Actuele informatie in de NS-app

In de NS-app zie je de actuele vertrektijden en de drukte-indicator van je trein. Dit wordt weergegeven door 1, 2 of 3 poppetjes. Je kunt hier ook de actuele treinlengte zien. Is een trein korter dan normaal, bijvoorbeeld door een verstoring, dan zie je dat direct. Zo weet je vóór vertrek al of je rekening moet houden met extra drukte in de trein.

Drukte melden in de trein

Zit je in een te drukke trein dan kun je ons dat melden via de NS-app. Meldingen van drukke treinen worden geanalyseerd. Met deze informatie blijft de drukte melder actueel. Ook peilen we op welke trajecten we treinen kunnen verlengen.