Naar content

Hoofdnavigatie

NS Publieksprijs

Dit zijn de genomineerden voor de NS Publieksprijs 2018. Stem op uw favoriete boek en maak kans op een jaar lang gratis reizen met de trein en een jaar lang gratis boeken. De NS Publieksprijs is de prijs voor het beste boek, gekozen door het publiek. U kunt stemmen tot en met woensdagavond 21 november 2018 (19.00 uur).


De zes nominaties van dit jaar zijn:

 

Dagboek van een getuige Astrid Holleeder
De heilige Rita Tommy Wieringa
Het beste dat we hebben Griet Op de Beeck
Nazomer Esther Verhoef
Stromboli Saskia Noort
Zolang er leven is Hendrik Groen

Nominaties

Dit zijn de zes bestverkochte boeken van het afgelopen jaar (van 1 juli 2017 tot 1 juli 2018). De titel moet aan een aantal criteria voldoen, zoals oorspronkelijk geschreven in de Nederlandse taal voor volwassenen en behorende tot het genre fictie/factie. Alle criteria vind je hier. De NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek wordt toegekend aan de titel die van het publiek de meeste stemmen krijgt.

Stem en win

Stemmen kan tot en met woensdag 21 november 19.00 uur via nspublieksprijs.nl en via een stemformulier dat verkrijgbaar is in de boekhandel of bibliotheek. Deze papieren stemmen moeten uiterlijk maandag 19 november binnen zijn bij CPNB Amsterdam. Als u stemt maakt u kans op:

  • Hoofdprijs: een jaar lang gratis reizen met de trein met een 1e klas Dal Vrij abonnement (t.w.v. €1.548) én 52 weken lang, elke week een boek ter waarde van €20 uitkiezen in een Nederlandse boekwinkel (t.w.v. €1.040).
  • Tweede prijs: 10 maal twee 1e klas NS-Dag-Dalkaarten en een Boekenbon van € 20
  • Derde prijs: 50 maal een 1e klas NS-Dag-Dalkaart en Boekenbon van € 10,-.

Prijswinnaars ontvangen medio december 2018 persoonlijk bericht.

De winnaar

Het winnende boek, het Boek van het Jaar, wordt op woensdag 21 november bekendgemaakt in De Wereld Draait Door. De auteur van het winnende boek ontvangt een jaar lang gratis 1ste klas reizen met de NS-Business Card, een geldprijs van € 7.500,- en een sculptuur van Jeroen Henneman.

Vorig jaar kreeg De wereld volgens Gijp van Michel van Egmond de titel Boek van het Jaar.