Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

5x de lekkerste takeaway bij stations

Koffie met wat lekkers voor onderweg? Of geen zin om te koken na een lange werkdag of een dagje uit? Dit zijn de fijnste hotspots voor de lekkerste takeaway bij NS-stations.


1. Stoom013 in Tilburg

Wat is er leuker dan koffie to go halen in een oude treinwagon voor je de trein instapt? De wagon van Stoom013 staat achter station Tilburg Centraal in de hippe spoorzone. Op dinsdag t/m zaterdag haal je er allerlei soorten koffie mét iets lekkers. Alles is er biologisch en zoveel mogelijk lokaal.

Burgemeester Brokxlaan 6, stoom013.nl

2. Van Wijck in Maastricht

De hele dag door ontbijten, dat klinkt als een droom. In Maastricht kan het. Bij Van Wijck, om de hoek bij het Centraal Station, kun je namelijk de hele dag door koffie, breakfast bowls en verse croissantjes krijgen. Ook voor lunch en de borrel is er genoeg keuze. 

Wycker Brugstraat 28, puurvanwijck.nl

3. VERS eten & Drinken in Alkmaar

Een kop koffie of thee to go, of een snelle, verantwoorde hap voor thuis haal je in Alkmaar bij VERS eten & drinken. Bij dit sfeervolle restaurant bij Station Alkmaar hebben ze passie voor puur en gezond eten. Sta je op het punt om de trein in te stappen of heb je niks in huis voor het avondeten? Bij VERS staan ze voor je klaar met hun speciale afhaalkaart.

Stationsweg 41, versetenendrinken.nl

4. Jack Bean in Rotterdam

Tegenover Rotterdam Centraal Station zit een bijzonder fastfoodrestaurant. Bij Jack Bean is alles namelijk plantaardig en, zoals ze zelf zeggen, onweerstaanbaar lekker. Ze wonnen zelfs prijzen voor de beste vegan burger. Naast burgers kun je er ook terecht voor wraps, salades, bowls en een enorme hoeveelheid zoetigheden. Ideaal voor onderweg.

Kruisplein 20A, jackbean.nl

5. Food Hall Mingle Mush in Den Haag

Bij Food Hall MingleMush naast Den Haag Centraal Station blijf je het liefst uren hangen. Er valt namelijk genoeg te proeven bij de 15 foodstands met streetfood van over de hele wereld. Heb je een trein te halen? Loop dan naar binnen voor take-away bij je favoriete foodsstand. Van pokébowls en taco’s tot burgers en stamppot of een lekkere kop koffie: de keuze is aan jou.

Anna van Buerenplein 712, minglemush.nl

Tekst: Marleen Bontekoe - MPG.  
Beeld: Simone Michielsen, Tessa Steinmann.

7x de beste Japanse restaurants

Van Izakaya tot ramenrestaurant.

8x romantische boutique hotels

Romantisch en sfeervol overnachten in een kleinschalig boutique hotel.