Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

8x de leukste activiteiten voor Moederdag

Noteer in je agenda: zondag 12 mei 2024 is het Moederdag. Een dag om je moeder extra in het zonnetje te zetten. Heb je zin om haar dit jaar te verrassen met een bijzonder moederdagcadeau? Geef haar een herinnering: een dagje uit. Wat dacht je van een feestje bij Libelle Zomerweek? Of een creatieve workshop bonbons maken? Wij verzamelden de leukste moederdaguitjes van dit jaar.


1. Maak er een feestje van bij Libelle Zomerweek in Vijfhuizen

Tijdens de Libelle Zomerweek luid je de zomer feestelijk in met je moeder. Er is een verrassend programma waar jullie je makkelijk een hele dag mee vermaken. Struin langs kraampjes vol kleurige jurken, opvallende sieraden en natuurlijke verzorgingsproducten. Ga uit je dak bij muzikale optredens en een heuse jaren tachtig-muziekbingo. Of steek de handen uit de mouwen bij een creatieve workshop. Wat dacht je van een workshop wijnglasmarkers maken? Of een cursus Portugese keramieken visjes decoreren? Tijdens de dag genieten jullie van de creaties van allerlei foodtrucks. Van Spaanse tapas tot een klassiek frietje. Een ding is zeker: over de Libelle Zomerweek praten jullie nog heel lang na.

Vanaf station Hoofddorp pakken jullie de pendelbus naar het Libelle Zomerweekterrein in Vijfhuizen.

 • Bekijk het programma via de website van zomerweek.nl
 • Data Libelle Zomerweek 2024: 23 t/m 29 mei 2024
 • Losse tickets: vanaf 12 jaar € 17,95, kinderen van 4 t/m 12 jaar € 11,95 en kinderen t/m 3 jaar gratis
 • Nu in Spoordeelwinkel: dagretour Hoofddorp + pendelbus + entree vanaf € 46,50 p.p.

Haarlemmermeers Bos, Stelling, Vijfhuizen, zomerweek.nl

2. Leef je uit met verf bij GrachtenAtelier in Utrecht

Schuilt er een kunstenaar in jou en je moeder? Dat ontdekken jullie tijdens een creatieve schilderworkshop bij het GrachtenAtelier. Tweelingzussen en schildertalenten Jacqueline en Caroline leiden jullie door de workshop heen. Maken jullie de gezellige Dikke Dames na? Of kruipen jullie - met pruik en al - in de huid van schilder Bob Ross? Er zijn twee ateliers. Beide liggen op een unieke locatie: in werfkelders aan Utrechtse Oude Gracht. Leuk om na de workshop nog langs te wandelen. Jullie krijgen je creaties na afloop mee naar huis. Zo hebben jullie een blijvende herinnering aan deze creatieve Moederdag.

Het GrachtenAtelier ligt op 20 minuten wandelen vanaf station Utrecht Centraal. Met de OV-fiets zijn jullie er al in een kleine 10 minuten.

 • De workshops zijn iedere zaterdag van 10.30 - 13.00 uur
 • Kies en boek jullie Moederdagworkshops online voor € 39,50 per persoon via de website van grachtenatelier.nl

Oudegracht 185 en 207, Utrecht, grachtenatelier.nl

3. Doe samen een kleurenanalyse bij Style-by-Yvs in Geleen

Kleuren laten je stralen. Maar wat perfect bij blond staat, is niet de beste keuze voor bruin. En sommige kleuren matchen nu eenmaal beter met blauwe dan met groene ogen. Hoe ontdek je welke kleuren passen bij jouw haar-, huid- en oogkleur? Daar helpt Yvonne van Style-by-Yvs je bij. Met een kleuranalyse helpt ze de kleuren vinden die het beste bij jullie naar boven halen. Dankzij Yvonnes hulp zijn miskopen voortaan verleden tijd. Een moederdagcadeau waar jullie allebei echt iets aan hebben.

Jullie vinden Style-by-Yvs op 10 minuten wandelen van station Geleen-Lutterade.

 • Jullie kleuranalyse workshop boek je online vanaf € 39,95

Elystraat 1J, Geleen, style-by-yvs.nl

4. Wijnproeverij bij Latour in Breda

Drinken jij en je moeder graag een wijntje? Dan worden jullie vast blij van een wijnproeverij. Bij Latour Breda doen jullie de wijnproeverij op een bijzondere locatie: in een Middeleeuwse wijnkelder. Het gewelfde plafond, de oude bakstenen muren en de houten rekken vol wijnflessen geven sfeer. En dat terwijl de gezelligheid er vast al goed in zit. Tijdens de Lurken & Kurken-proeverij proeven jullie witte wijn, rode wijn en een dessertwijn. Daar krijgen jullie een plank met worst, kaas en knabbels bij. Plus: een boekje met uitleg en toelichting over de wijnen. Een lekker en leerzaam moederdagcadeau dus.

Vanaf station Breda wandelen jullie in ruim 10 minuten naar Latour Breda. Met de OV-fiets zijn jullie er in 5 minuten.

 • Deze wijnproeverij is te reserveren vanaf twee personen en kost € 35,- per persoon
 • Openingstijden: dinsdag en woensdag van 9.00 - 18.00 uur, donderdag t/m zaterdag van 9.00 - 19.00 uur en zondag van 10.00 - 18.00 uur
 • Reserveer een wijnproeverij via de website van latourbreda.nl

Veemarktstraat 31, Breda, latourbreda.nl

5. Ga stippen in je eigen patroon bij Stipstijl

Het Australische Aboriginal-volk maakt al eeuwen schilderkunst van stippen. Met stokjes stippen ze verschillende kleuren verf aan en creëren ze unieke patronen. Klinkt interessant? Samen met je moeder kun je zo'n creatieve workshop volgen. Nienke van Stipstijl leert je hoe je verrassende kleurencombinaties en stippatronen maakt. De concentratie die erbij komt kijken werkt heerlijk rustgevend. Misschien ontdekken jij en je moeder wel een nieuwe hobby? Leuk: jullie mogen je keramieken stipkunstwerk mee naar huis nemen.

De workshops vinden plaats in het hele land. Alle locaties zijn goed bereikbaar. Huur eventueel een OV-fiets op het betreffende station.

 • De workshops van Stipstijl duren 2,5 uur
 • Bekijk de website van stipstijl.nl voor de locaties van de workshops
 • Een workshop boek je vanaf € 49 per persoon

Locaties door heel Nederland, stipstijl.nl

6. Maak een stijlvolle sladeschaal met bestek bij Mella in Arnhem

Nog een creatieve workshop die perfect is als moederdagcadeau. In het Arnhems Keramiekatelier maken jullie een slaschaal met bestek van witte of zwarte klei. Dat doen jullie onder begeleiding van Marinella: eigenaresse van het label Mella. Onder dit label maakt Marinella sieraden en servies van porselein. Een echte kenner en kunner dus. Marinella geeft tips en advies over kleur- en vormkeuzes. Jullie maken wel echt je eigen creaties. Na afloop van de creatieve workshop mogen jullie je slaschalen mee naar huis nemen. Kijk, hebben jullie in ieder geval iets om mee te pronken tijdens het volgende familiediner.  

De workshoplocatie ligt op een kleine 15 minuten wandelen vanaf station Arnhem Centraal. Met de OV-fiets zijn jullie er in 5 minuten.

 • De keramiekworkshop duurt 2,5 uur en is op 25 mei of 20 juni 2024. Houd de website van mella.nl voor meer data in 2024
 • Je volgt deze creatieve workshop voor € 64,50 per persoon
 • Op mella.nl vind je een link naar arnhemskeramiekatelier.nl. Hier kun je alle workshops van het atelier reserveren

Arnhems Keramiek Atelier, Hommelstraat 57, Arnhem, mella.nl

7. Onderdompelen in de natuur bij Forestbathing

Houdt je moeder van wandelen in de natuur en yoga? Geef haar dan een workshop shinrin-yoku cadeau. Dit is een authentieke meditatievorm uit Japan. Je leert daarbij optimaal ontspannen midden in de bosrijke natuur. Tijdens een workshop door gecertificeerde begeleiders van Forestbathing leer je al je zintuigen open te zetten. Hoor de wind ruisen, voel de dauwdruppels in de lucht en snuif aardse geuren op. Een heilzame ervaring, die verdergaat dan even opladen tijdens een wandeling. Laat alles helemaal los en ga samen kopje onder in het groen. Ultiem relaxen met je moeder, dat is toch een heerlijk moederdagcadeau?

In april 2024 zijn er twee shinrin-yoku-workshops in Nederland: in Ede en in de Kennemerduinen. We raden bij beide locaties aan om een OV-fiets te huren. Dan zijn jullie sneller op locatie. Vanaf station Ede trappen jullie in 35 minuten met de OV-fiets bij de workshop in het Edese bos. Wil je bosbaden in de Kennemerduinen? Huur dan op station Bloemendaal een OV-fiets en rijd in 30 minuten naar de locatie toe.

 • Een workshop shinrin-yoku in de natuur duurt 2,5 uur en is +/- € 35 per persoon
 • Bekijk de agenda via forestbathingnederland.nl voor exacte data en locaties

Apeldoornseweg 67, Ede en Parnassiaweg 2051, Overveen, forestbathingnederland.nl

8. Workshop bonbons maken bij Olalachocola

Wie houdt er nu niet van chocola? Maak je moeder blij met een workshop bonbons maken. Leuker en origineler dan een kant-en-klaar doosje met chocolaatjes. Bij Olalachocola in Rotterdam maken jullie zelf bonbons en een chocoladehart met persoonlijke boodschap. Tijdens een 2,5 uur durende workshop gaan jullie in de weer met spuitzakken, vormpjes en smaken. Snoep je je creaties zelf op of geef je ze cadeau aan een ander? Misschien heb je nog een moederfiguur die een mooi - en lekker - moederdagcadeau verdient.

De workshop bonbons maken is in drie vestigingen van Olalachocola: in Rotterdam, Hilversum en Haarlem. De vestigingen in Rotterdam en Hilversum liggen op 20 minuten wandelen van station Rotterdam Centraal en station Hilversum. Met de OV-fiets ben je er in een kleine 10 minuten. Olalachocola Haarlem ligt op 10 minuten wandel- of 2 minuten fietsafstand van station Haarlem.

 • Bekijk de website van olalachocola.nl voor de beschikbare tijden per vestiging
 • Prijs workshop bonbons maken: € 42,50
 • Duur van de workshop: 2,5 uur

Snellemanstraat 3B, Rotterdam
Zijlstraat 60, Haarlem
Gijsbrecht van Amstelstraat 161, Hilversum, olalachocola.nl

Tekst: Jeske van Steen - Insiders
Beeld: Latour Breda, Libelle Zomerweek, Ron Lach, Brooke Lark, Elina Fairytale, Andrea Piacquadio, Rodnae Productions, Pavel Danilyuk, Chill Jane, Pexels en Unsplash

Geïnspireerd om op pad te gaan?

Meer inspiratie voor jouw dagje uit

9x bijzondere workshops

Leer schilderen als Van Gogh of tover je bonbons om tot kunstwerken.

Groepsticket Daluren

Voordelig reizen met de trein met een groep vanaf 2 personen. Dit ticket is geldig tijdens daluren.

vanaf 7,15 per persoon

In de NS-app of uitprinten