Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Stadswandeling: Rewriters Rotterdam

Kunst kijken alleen voor in een museum? Nee hoor, in Rotterdam ligt de kunst letterlijk op straat. Je hoeft alleen maar om je heen te kijken tijdens deze inspirerende stadswandeling in Rotterdam.


Rewriters wandelroute

Met de wandelroutes van Rewriters geniet je van uiteenlopende kunstuitingen in verschillende wijken van Rotterdam. Van een korte wandeling door de binnenstad tot een lange route die je meevoert door het oude Crooswijk. Eén ding hebben alle wandelroutes gemeen: ze leiden je langs de eigenzinnige street art van lokale kunstenaars.

Onder een spoorbrug, op een speelplein, in een drukke winkelstraat of achter een rijtje geparkeerde fietsen; illustratoren, dj's, hiphoppers en graffitiartiesten fleuren de donkerste plekken van de stad op. De kleurrijke en grafische muurschilderingen doen denken aan popart uit de jaren zestig.

Graffitimuur in Crooswijk

De gemeente Rotterdam werkt graag aan de unieke en dynamische uitstraling van de stad. Vandaar dat ze aan een groep eigenzinnige kunstenaars hebben gevraagd de slogan van de stad 'Make it happen' in het straatbeeld centraal te zetten.

Zo is er in het centrum een interactieve muurschildering van Collin van der Sluijs te bewonderen. Door een schommel voor de muur te monteren wordt de kijker uitgenodigd deel te nemen aan het werk. Verderop, in Crooswijk, vind je een immense graffitimuur. Het jonge talent toont via deze 'Wall of Fame' aan iedere passant zijn gezicht

Wandelen en hotspots in Rotterdam

Door de vele innovaties in de stad is het niet gek dat een werk zomaar ineens verdwijnt en er iets anders weer opduikt. Het past bij Rotterdam en het past bij de kunststijl: lekker leven in het moment.

Leuke bijkomstigheid aan kunst kijken op straat is dat het te combineren is met een pauze bij een hippe hotspot. En die zijn er genoeg in Rotterdam! Een van de wandelroutes voert langs de trendy buurt rondom de Pannekoekstraat. Hier lunch je aan de Mariniersweg lekker en gezond bij Picknick. De wandeling goed afsluiten kan aan de buitenbar van de Biergarten vlakbij Centraal Station. Voor een borrel en een bite zit je hier goed. 

Mariniersweg 259, Picknickrotterdam.nl
Schiestraat 18, Biergartenrotterdam.nl

Tekst: LaPeet - MPG. 

8x bijzondere stadswandelingen in Nederland

Bijzondere stadswandelingen langs winkels, hofjes, kunst en buurtbewoners.

6x leukste wandelroutes in Nederland

Wandelen, eten en drinken op de leukste plekken in Nederland.