Naar content

Hoofdnavigatie

OV-fiets in de NS app

In de NS app vindt u nu een nieuwe functionaliteit: u kunt checken of, en hoeveel OV-fietsen beschikbaar zijn op het station van uw keuze. Heel erg handig voor het plannen van uw reis van deur tot deur!


Hoe werkt het?

  • Download de laatste versie van de NS app gratis via de App Store of Google Play.
  • Kies in het menu van de NS app onder het kopje 'Services' het onderdeel 'OV-fiets'. Op basis van uw huidige locatie worden OV-fiets locaties in de buurt getoond. Ook kunt u op basis van een zoekopdracht direct een station of OV-fiets locatie vinden. Boven elke locatie staat een blauw kader met daarin het aantal beschikbare OV-fietsen. Tik op een locatie voor meer informatie over de openingstijden van de locatie en de beschikbaarheid van de OV-fiets.
  • Ook wanneer u in het menu via 'Stations’ de informatie over een station zoekt, kunt u in de tab 'Services' zien of er een OV-fiets locatie is op het betreffende station. Tik op 'OV-fiets' om de kaart met de locaties en beschikbaarheid te tonen.

Beschikbaarheidscijfer

Het getoonde beschikbaarheidscijfer dient als hulpmiddel voor u als reiziger. De informatie wordt minimaal elke 15 minuten bijgewerkt. Het cijfer is betrouwbaar, maar kan op momenten afwijken van de werkelijkheid. Het cijfer kan een paar minuten oud zijn. In een tussenliggende periode kunnen OV-fietsen zijn verhuurd of teruggebracht.

Feedback

Om ons te helpen met het gericht verbeteren van de app, kunt u feedback achterlaten. Wanneer u op 'Fietsen beschikbaar' tikt in het scherm van de geselecteerde stalling, opent de uitleg over het aantal OV-fietsen.

Tik vervolgens op 'Geef feedback' en geef door het klikken op de passende smiley aan hoe u de situatie ervoer. Verder kunt u aangeven of het aantal OV-fietsen klopte en of er meer of minder fietsen beschikbaar waren.