Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

NS in de provincie Zeeland

De provincie Zeeland heeft stevige ambities voor een betere bereikbaarheid. Van de provincie als geheel, maar in het bijzonder de buitengebieden. En NS deelt die ambities. Slimme mobiliteit heeft daarin een centrale rol. Dat betekent opnieuw nadenken over een ideale mix van bestaande en nieuwe vervoersmogelijkheden in de gehele reis van deur tot deur. NS wil van een treinenbedrijf naar een mobiliteitsbedrijf toe groeien en dat biedt veel kansen in Zeeland.


Dat begint al met de verbetering van de treinverbindingen richting de randstad en Noord-Brabant met ingang van de dienstregeling 2022. NS wil een extra snelle intercity gaan rijden. Alle Zeeuwse stations blijven twee keer per uur bediend worden. De grotere Zeeuwse stations worden drie keer per uur verbonden. Daarnaast investeren we in het vernieuwen van treinen en stationsontwikkeling.

Slimme mobiliteit is de toekomst. En dus kijken we samen met de provincie naar deur-tot-deur oplossingen. We denken mee hoe we met hetzelfde budget meer kwaliteit voor de reiziger kunnen bieden. 

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Arno Leblanc

Woordvoering & PR Zeeland
Arno.Leblanc@ns.nl

Wil Joosten

Public Affairs Manager Zeeland
Wil.Joosten@ns.nl

Mariska Slots

Mobiliteitsontwikkeling Zeeland
Mariska.Slots@ns.nl

Uitbreiding Dienstregeling 2022

De dienstregeling voor 2022 van de Zeeuwse lijn is uitgebreid.

Stations

Samen met partners werkt NS aan de verbetering van stations.

Slimme mobiliteit

Slimme mobiliteit is de toekomst.