Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

NS in de provincie Zuid-Holland

Zuid-Holland is de meest dichtbevolkte regio van Nederland. De afgelopen jaren is de groei van reizigers in de regio hard toegenomen en tot 2040 is de verwachting dat er in Zuid-Holland ongeveer 400.000 inwoners bij komen. Deze inwoners hebben huizen, banen en goed deur tot deur vervoer nodig. NS heeft dan ook grote ambities voor de provincie Zuid-Holland. Voor de trein, stations en het vervoer van en naar het station.


Samen met regionale partners werken we bijvoorbeeld aan de ontwikkelstrategie Mobiliteit en Verstelijking (MoVe). Hieronder valt onder andere het deelonderzoek Oude Lijn en Knooppunten. We zien volop kansen, zoals frequentieverhogingen, duurzamer OV en betere voorzieningen op stations. 

Zo wordt binnenkort de nieuwe Intercity (ICNG) opgenomen in de dienstregeling en herbouwde NS samen met lokale en regionale partners station Rotterdam Alexander. Daarnaast stimuleert NS innovatie in mobiliteit. We gaan van treinenbedrijf naar mobiliteitsbedrijf en willen maatwerk leveren in Zuid-Holland.

De trein blijft belangrijk om het groeiend aantal reizigers in beweging te houden. NS wil per dienstregeling 2022 de eerste tienminutensprinter tussen Dordrecht en Rotterdam rijden. Ook willen we elke tien minuten een trein rijden tussen Schiphol en Rotterdam. Daar horen stations van wereldklasse bij. Samen met regionale partners wil NS stallingsfaciliteiten verbeteren, P+R voorzieningen en de OV-fiets uitbreiden en kijken we naar deelmobiliteit zoals elektrische deelauto’s en scooters.

In de dossiers hieronder vindt u een selectie van de projecten die we samen met verschillende partners in Zuid-Holland hebben gerealiseerd en waar we de komende jaren mee aan de slag gaan om een bijdrage te leveren aan de uitdagingen van deze provincie. 

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Willemijn Weinands

Woordvoering & PR Zuid-Holland
Willemijn.Weinands@ns.nl

Floor van der Kreij

Public Affairs Manager Zuid-Holland
Floor.vanderKreij@ns.nl

Nick Verveen

Mobiliteitsontwikkeling Zuid-Holland
Nick.Verveen@ns.nl

Oude Lijn - Citysprinter

Oude Lijn - CitySprinter

De Oude Lijn is de slagader van het openbaar vervoer in Zuid-Holland.

Leiden - Utrecht

Waar mogelijk wil NS op drukke trajecten meer treinen rijden.

Spreiden

De afgelopen jaren is er een groeiende aandacht voor bereikbaarheid.