Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Stations

Samen met de gemeenten, ProRail en waar nodig de provincie, werkt NS aan de verbetering van stations en stationsomgeving in onder andere Middelburg, Vlissingen en Goes. In Middelburg worden een aantal projecten gecombineerd die zorgen voor een renovatie het gebouw, verbeterde toegankelijkheid en herinrichting van het voorplein en inpassen van deelmobiliteiten.


In Vlissingen zijn we door de gemeente aangesloten op het herinrichten van de stationsomgeving die deels gefinancierd zal worden uit het compensatiepakket van de Marinierskazerne. Ook hier wordt de herinrichting gebruikt om bereikbaarheid en faciliteiten in zijn geheel te verbeteren en nieuwe duurzame en innovatieve mobiliteitsvormen toe te voegen. Zo willen we het stationsgebied ontwikkelen tot dé mobiliteitshub in de regio.

In Goes richten we ons op een mooie oplossing om de ‘fietsenzee’ op het voorplein anders in te passen waardoor de gemeente ook hier de kans krijgt om het stationsplein beter te kunnen inrichten en aantrekkelijker te maken, met ruimte voor deelmobiliteit.