Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Dutch Grand Prix in Zandvoort

We brengen je erheen van deur tot deur!

Koop je Dutch Grand Prix Retour Plan je reis

Houd deze pagina in de gaten. Vanaf 1 augustus vind je hier uitgebreidere informatie over het reizen naar Zandvoort en geven we handige reistips. 

Dutch Grand Prix 2023

Op 25, 26 en 27 augustus 2023 zal CM.com Circuit Zandvoort weer volstromen met duizenden racefans voor de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix. Drie dagen lang races met de beste coureurs ter wereld, optredens van diverse artiesten en nog veel meer!

Dutch Grand Prix Retour

Voor dit evenement rijdt NS een aangepaste dienstregeling met een groot aantal extra treinen naar en vanaf Zandvoort, dus je hoeft nooit lang te wachten op de volgende trein. Tijdens het hele raceweekend kun je natuurlijk met je OV-chipkaart afreizen naar Zandvoort, maar je kan ook vooraf jouw treinticket al aanschaffen.

Koop online het NS Dutch Grand Prix (DGP) Retour.

Met de trein naar Zandvoort aan Zee

Zandvoort aan Zee is goed bereikbaar met de trein. Het circuit van Zandvoort ligt op ongeveer 15 minuten loopafstand van het station. Er rijden op 25, 26 en 27 augustus tot wel 12 treinen per uur om jou zo dicht mogelijk in de buurt van de Dutch Grand Prix in Zandvoort te brengen. Houd wel rekening met grote drukte op stations en in de treinen. Neem daarom ruim de tijd voor je reis.

Aangepaste dienstregeling Amsterdam – Zandvoort

De treinen tussen Amsterdam Centraal en Zandvoort aan Zee stoppen op alle tussengelegen stations behalve op station Overveen vanwege de aangepaste dienstregeling.

Station Overveen gesloten

We stoppen niet op Overveen, omdat het perron via een overweg moet worden bereikt. Deze zijn vanwege de veiligheid afgesloten om elke 5 minuten een trein te kunnen laten rijden. 

Tussen Overveen-Haarlem en Haarlem-Zandvoort kun je gebruik maken van de reguliere buslijn 81 van Connexxion.
Er zijn vlakbij het station 2 opstaphaltes: halte Brouwerskolkweg en halte Korte Zijlweg. Deze bevinden zich ten noorden, resp. ten zuiden van de spoorlijn.
Op deze lijn is je NS-vervoerbewijs helaas niet geldig. Je checkt in en uit bij Connexxion.

Grote drukte verwacht

Ondanks dat we meer treinen inzetten tussen Amsterdam Centraal en Zandvoort aan Zee, is het goed om rekening te houden met grote drukte in de treinen en op de stations. Dit kan leiden tot een langere reis- of wachttijd bij het overstappen op de trein naar Zandvoort aan Zee op de stations Amsterdam Centraal, Amsterdam Sloterdijk en Haarlem.

Fiets kan niet mee

Vanwege de verwachte grote drukte kun je op 25, 26 en 27 augustus geen fietsen meenemen in de treinen richting Amsterdam Centraal en Zandvoort aan Zee, en omgekeerd.

Aangepaste Reisassistentie

Vanwege de verwachte drukte zal er geen assistentieverlening voor reizigers met een beperking op de stations en in de treinen op het traject Amsterdam C-Zandvoort worden aangeboden, maar wordt er alternatief vervoer geboden. Neem hiervoor contact op met NS Reisassistentie.

Plan je reis

Plan vooraf je reis van deur tot deur in de NS-App of in de Reisplanner op ns.nl. Doe dit ook nog een keer kort voor vertrek. Check dan ook alvast je terugreis. Zo ga je goed voorbereid op pad. Vanaf vrijdag 12 augustus kun je je reis naar Zandvoort al checken in de NS-app of op ns.nl.

Wil je meer weten over de Dutch Grand Prix? Bekijk www.dutchgp.com voor meer informatie.