Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Dutch Grand Prix in Zandvoort

We brengen je erheen van deur tot deur!

Koop je Dutch Grand Prix Retour Plan je reis
Luchtfoto Circuit Zandvoort

Dutch Grand Prix 2022

Op 2, 3 en 4 september 2022 zal Circuit Zandvoort weer volstromen met duizenden racefans voor de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix. Drie dagen lang races met de beste coureurs ter wereld, optredens van diverse artiesten en nog veel meer!

Dutch Grand Prix Retour

Koop online het NS Dutch Grand Prix (DGP) Retour. Zo voorkom je lang wachten bij de kaartautomaten. Kies hieronder het ticket dat bij jou past.

Met de trein naar Zandvoort aan Zee

Zandvoort aan Zee is goed bereikbaar met de trein. Het circuit van Zandvoort ligt op ongeveer 15 minuten loopafstand van het station. Er rijden op 2, 3 en 4 september tot wel 12 treinen per uur om jou zo dicht mogelijk in de buurt van de Dutch Grand Prix in Zandvoort te brengen. Houd wel rekening met grote drukte op stations en in de treinen. Neem daarom ruim de tijd voor je reis.

Aangepaste dienstregeling Amsterdam – Zandvoort

De treinen tussen Amsterdam Centraal en Zandvoort aan Zee stoppen op alle tussengelegen stations behalve op station Overveen vanwege de aangepaste dienstregeling.

Station Overveen gesloten

We stoppen niet op Overveen, omdat het perron via een overweg moet worden bereikt. Deze zijn vanwege de veiligheid afgesloten om elke 5 minuten een trein te kunnen laten rijden. 

Tussen Overveen-Haarlem en Haarlem-Zandvoort kun je gebruik maken van de reguliere buslijn 81 van Connexxion, die een aangepaste route rijdt.
Er zijn vlakbij het station 2 opstaphaltes: halte Brouwerskolkweg en halte Korte Zijlweg. Deze bevinden zich ten noorden, resp. ten zuiden van de spoorlijn.
Op deze lijn is je NS-vervoerbewijs helaas niet geldig. Je checkt in en uit bij Connexxion. Reis je normaal met een NS-abonnement op dit traject? Dan kun je via de Klantenservice restitutie vragen van de gemaakte extra kosten.

Aangepaste landelijke dienstregeling

In het weekend van 2, 3 en 4 september zijn er behalve de races op Zandvoort ook andere evenementen in het land waar we reizigers naartoe brengen, zoals de Wereldhavendagen in Rotterdam. Daarnaast zijn er op diverse trajecten werkzaamheden en zijn er beperkingen vanwege personeelstekort. Dit betekent dat we de dienstregeling aanpassen in het gehele land. Zo zorgen we ervoor dat we de meeste treinen rijden daar waar we de meeste reizigers verwachten. En op een paar rustiger trajecten rijden we juist weer minder of kortere treinen. 

Neem dit weekend ruim de tijd voor je reis en houd rekening met drukte, gewijzigde vertrektijden en sporen.

Reisadvies naar de Dutch Grand Prix

 • Wanneer reis ik via Amsterdam Centraal?

  Ons advies is om via Amsterdam Centraal te reizen als je vanuit deze richtingen komt:

  • Arnhem C, Eindhoven C en Utrecht C
  • Zwolle, Amersfoort C en Almere
  • Breda en Rotterdam C (reis met Intercity direct rechtstreeks, toeslag verplicht)
 • Wanneer reis ik via Amsterdam Sloterdijk?

  Ons advies is om via Amsterdam Sloterdijk te reizen als je vanuit deze richtingen komt:

  • Den Helder en Alkmaar
  • Enkhuizen, Hoorn en Zaandam
 • Wanneer reis ik via Haarlem?

  Ons advies is om via Haarlem te reizen als je vanuit deze richtingen komt:

  • Uitgeest en Beverwijk
  • Dordrecht, Schiedam Centrum, Delft, Den Haag C en Leiden C

Ga goed voorbereid op reis! Vanaf vrijdag 12 augustus kun je je reis naar Zandvoort al checken in de NS–app of op ns.nl. Doe dit nogmaals kort van tevoren voor het meest actuele reisadvies. Vertrektijden en sporen kunnen gewijzigd zijn.

Intercity direct

De Intercity direct rijdt volgens een aangepaste dienstregeling. Tussen Rotterdam Centraal en Schiphol Airport is reizen met toeslag verplicht.

Grote drukte verwacht

Ondanks dat we meer treinen inzetten tussen Amsterdam Centraal en Zandvoort aan Zee, is het goed om rekening te houden met grote drukte in de treinen en op de stations. We verwachten meer bezoekers per trein dan vorig jaar, nu álle bezoekers weer welkom zijn op het circuit. Dit kan leiden tot een langere reis- of wachttijd bij het overstappen op de trein naar Zandvoort aan Zee op de stations Amsterdam Centraal, Amsterdam Sloterdijk en Haarlem. Dit is gemiddeld een half uur. Op andere trajecten kan het ook druk zijn. Neem daarom ruim de tijd voor je reis. Houd ook voor de terugreis rekening met grote drukte.

Fiets kan niet mee

Vanwege de verwachte grote drukte kun je in dit weekend geen fietsen meenemen in de treinen richting Amsterdam Centraal en Zandvoort aan Zee, en omgekeerd. Je kunt natuurlijk wel voor het laatste stukje van je reis de OV-fiets nemen. Deze is met een gratis OV-fietsabonnement te huur op station Haarlem. Kijk voor de actuele beschikbaarheid van fietsen in de NS-app.

Aangepaste Reisassistentie

Vanwege de verwachte drukte zal er geen assistentieverlening voor reizigers met een beperking op de stations en in de treinen op het traject Amsterdam C-Zandvoort worden aangeboden, maar wordt er alternatief vervoer geboden. Neem hiervoor contact op met NS Reisassistentie.

Plan je reis

Plan vooraf je reis van deur tot deur in de NS-App of in de Reisplanner op ns.nl. Doe dit ook nog een keer kort voor vertrek. Check dan ook alvast je terugreis. Zo ga je goed voorbereid op pad.

Wil je meer weten over de Dutch Grand Prix? Bekijk www.dutchgp.com voor meer informatie.