Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Toegangspas

Vraag een Toegangspas aan als je werkt voor bijvoorbeeld ProRail, NS Stations, een spoorgerelateerd bedrijf of andere (besloten) vervoerders.


Zo bestel je een pas

Vraag een pas aan via de gele knop Toegangpas aanvragen. Via dat webportaal bestel je gratis een pas. De passen worden binnen 5 à 10 werkdagen na aanvraag verstuurd.

Hoe gebruik ik een toegangspas?

Je mag de Toegangspas alleen gebruiken voor toegang tot het station om werkzaamheden uit te voeren. De pas bied toegang voor 1 persoon.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang is een pas geldig?

  De pas is twee jaar geldig. 

 • Mijn pas is verlopen of verloopt bijna.

  Een paar maanden voordat je pas verloopt, ontvang je een mail van ons op het e-mailadres waarmee je de pas voor het eerst hebt aangevraagd. Hierin staat beschreven hoe je een nieuwe pas aanvraagt. 

 • Hoeveel passen mag ik bestellen?

  Er is geen maximum aan passen die je per bedrijf kan bestellen. 

 • Ik werk in opdracht van ProRail. Wat moet ik aanleveren om een Toegangspas te bestellen?

  Om werkzaamheden uit te voeren in opdracht van ProRail in zone A of B in het kader van NVW moet je in het bezit te zijn van een Digitaal Veiligheidspaspoort (DVP). Vraag een Passagepas aanvragen door een kopie van je DVP uploaden bij je aanvraag.

  Lees meer informatie over je Digitaal Veiligheidspapoort.

 • Zijn er afspraken tussen ProRail en NS over toegang op het station?

  In de toegangsovereenkomst met ProRail zijn afspraken gemaakt over de toegangsbeheersingsvoorzieningen tot de stations en perrons. Deze zijn openbaar.

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met NS klantenservice

Aanvullende informatie