Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Toegangspas

U kunt via de site een Toegangspas aanvragen als u werkt bij bijvoorbeeld ProRail, NS Stations of andere (besloten) vervoerders. Ook als u huurder bent van NS Stations / ingehuurd wordt door NS Stations, in opdracht van een spoorgerelateerd bedrijf werkt, of als u voor werkzaamheden op het station aanwezig moet zijn kunt u via de site een Toegangspas aanvragen.


Bestelwijze

Via de knop ‘Toegangpas aanvragen’ komt u bij ons webportaal terecht waar u deze passen kunt bestellen. Er zijn geen kosten verbonden voor het bestellen van deze pas. Het passageloket behandelt de aanvraag en verstuurt de benodigde producten. De producten worden binnen 5 – 10 werkdagen na aanvraag verstuurd.

Gebruik

De Toegangspas mag alleen gebruikt worden voor het doel waarvoor zij is gekregen, namelijk het toegang krijgen tot de hoofdspoorweginfrastructuur, waaronder transfervoorzieningen, binnen het gebied waar sprake is van beheerste toelating via ‘poortjes’ om daar werkzaamheden uit te voeren. Deze pas mag alleen gebruikt worden tijdens en voor de werkzaamheden van uw beroep of bedrijf. De pas bied toegang voor 1 persoon.

Veelgestelde vragen

Hoe bestel ik een Toegangspas?

U kunt een Toegangspas bestellen via het webportaal. Op deze pagina vind u een gele knop waar u deze kunt bestellen.

Hoe lang ie een passagepas geldig?

2 jaar

Mijn pas verloopt. Hoe kan ik een nieuwe pas aanvragen? 

Begin november ontvangt u een brief waarin staat wat u moet doen om een nieuwe pas aan te vragen.

Hoeveel passen mag ik bestellen?

Er is geen maximum aan passen die per bedrijf worden verstuurd. 

Ik werk in opdracht van ProRail, wat moet ik aanleveren om een Toegangspas te bestellen?

Om werkzaamheden uit te voeren in opdracht van ProRail in zone A of B in het kader van NVW dient u in het bezit te zijn van een Digitaal Veiligheidspaspoort (DVP). U kunt een Station Passagepas aanvragen door een kopie van uw DVP uploaden bij uw aanvraag in het webportaal. 

Waar kan ik meer informatie vinden over de Digitaal Veiligheidspaspoort (DVP)?

Op www.digitaal-veiligheidspaspoort.nl vind u informatie over de Digitaal Veiligheidspaspoort (DVP)

Zijn er afspraken tussen ProRail en NS over toegang op het station?

In de toegangsovereenkomst met ProRail zijn afspraken gemaakt over de toegangsbeheersingsvoorzieningen tot de stations en perrons. Deze zijn openbaar.

Aanvullende informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met NS klantenservice