Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Reizen naar het strand

Ga je deze zomer lekker vaak naar het strand? Met 523 kilometer kustlengte in Nederland is er genoeg plek om te genieten van de zee! Je komt er eenvoudig met de trein. Lees hier onze tips om met de trein naar het strand te reizen.


Tips om met de trein naar het strand te reizen

  1. Neem de tijd voor je reis, mijd drukke treinen en houd rekening met elkaar.
  2. Is het te druk op het station of in de trein? Overweeg dan een andere bestemming of neem een trein later.
  3. Reis op tijd weer terug naar huis en wacht niet tot de laatste treinen.
  4. Vanwege het warme weer raden we je ook aan voldoende water mee te nemen voor onderweg.
  5. Met trein en fiets richting het strand? Pak voor het laatste stukje van je reis de OV-fiets op je eindbestemming.

Met de trein naar Zandvoort aan Zee

Wist je dat er in het weekend vier treinen per uur rechtstreeks van Amsterdam naar Zandvoort rijden? Deze treinen rijden van 17 april t/m 1 oktober in de weekenden. Reis ontspannen naar je strandbedje in Zandvoort. Plan je reis een dag van tevoren in de NS-app.

Naar het strand met het openbaar vervoer

We hebben in Nederland 353 kilometer Noordzeekust, de rest betreft de kust van de Waddenzee en de Westerschelde. Genoeg plek dus om te genieten van de zon en de zee! Bekijk welke stranden eenvoudig zijn te bereiken met het openbaar vervoer.

Katwijk aan Zee

Vanaf station Leiden Centraal vertrekken zeer regelmatig bussen naar Katwijk aan Zee. Met de bus ben je in ongeveer een kwartier op het strand.

Op station Leiden Centraal kun je overstappen op de OV-fiets. Op en bij station Leiden Centraal vind je twee OV-fietshuurlocaties. Vanaf het station is het ongeveer 20 minuten fietsen naar het strand.

Egmond aan Zee

Vanaf station Alkmaar ben je in ongeveer een kwartier met de bus in Egmond aan Zee. Op station Alkmaar vind je een OV-fietshuurlocatie. Vanaf het station is het ongeveer een halfuur fietsen naar het strand.

Wijk aan Zee

Vanaf station Beverwijk ben je in ongeveer een kwartier met de bus in Wijk aan Zee. Op station Beverwijk vind je een OV-fietshuurlocatie. Huur een OV-fiets en fiets in ongeveer 20 minuten naar het strand.

Domburg

Op station Middelburg kun je de bus naar Domburg nemen. Binnen een halfuur sta je op het strand. Het laatste stukje van je reis verder met de OV-fiets? Op station Middelburg vind je een OV-fietshuurlocatie. Vanaf het station is het ongeveer drie kwartier fietsen naar het strand.

Scheveningen

Scheveningen heeft geen eigen treinstation. Om met het openbaar vervoer naar Scheveningen te reizen, reis je met de trein naar station Den Haag Centraal. Daar stap je over op de bus of tram naar Scheveningen.

Ook is het mogelijk om op station Den Haag Centraal over te stappen op de OV-fiets. Op en bij station Den Haag Centraal vind je twee OV-fietshuurlocaties. Het is ongeveer 20 minuten fietsen vanaf station Den Haag Centraal naar het strand.

Bloemendaal

Om naar het strand in Bloemendaal te gaan, neem je de trein naar Haarlem en stap je vervolgens over op de bus naar Bloemendaal. Op station Haarlem kun je overstappen op de OV-fiets. Vanaf het station is het ongeveer 20 minuten fietsen naar het strand.

Reis verder met OV-fiets naar het strand

Geen zin om te lopen vanaf het station of om de bus of tram te pakken? Pak dan de OV-fiets voor het laatste stukje van je reis! Op heel veel stations zijn er OV-fietsen te huur.  Je vindt ze via "In de buurt" in de NS-app. En wist je dat je met één (gratis) abonnement 2 fietsen kunt huren? Je hebt alleen een persoonlijke OV-chipkaart nodig.