Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Over de proef

Om de toekomst van reizen zo makkelijk mogelijk te maken, willen we een nieuwe manier van reizen testen. Met deze verandering wordt reizen met de trein straks nóg eenvoudiger en leuker. Daarom starten we de proef: Treinreizen met gps.


Treinreizen met gps: wat is het?

Straks kun je als treinreiziger overal in Nederland ook reizen zonder OV-chipkaart. Dit doe je dan namelijk gewoon met je mobiel. Met treinreizen met gps check je in- en uit met je mobiele telefoon. Je start en beëindigt je treinreis namelijk gewoon via een speciale app van NS. De app weet precies in welke trein je zit. Zo hoef je dus niet meer je OV-chipkaart te gebruiken, ook niet als je overstapt naar een andere treinvervoerder. Lekker makkelijk reizen met de trein dus!

Wat zijn de voordelen?

  • In- en uitchecken met een OV-chipkaart is tijdens de proef niet nodig. Ook niet als je overstapt naar een andere treinvervoerder.
  • Je start met een speciale app van NS gewoon je treinreis op je mobiele telefoon. Lekker makkelijk.
  • Vergeten je reis in de app te beëindigen? De app weet precies of je nog in de trein zit of het station al hebt verlaten. Geen probleem dus!

Reizen met OVpay

Naast vertrouwd reizen met je OV-chipkaart gaan met OVpay meer manieren van in- en uitchecken mogelijk gemaakt worden. Zo wordt in de toekomst reizen in het OV nóg een stuk eenvoudiger. Reizen met gps op je mobiele telefoon is daar onderdeel van.

Wil je meer weten over OVpay? Bekijk de website

Privacy statement & voorwaarden

Voor deelnemers

Je doet mee met NS in de reis van morgen. Wat je kunt verwachten, lees je hier.

Veelgestelde vragen

Je hebt vast een vraag over de proef. Lees hier het antwoord op je vraag.