Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

10x zien en doen in Delft

Denk je aan Delft, dan denk je aan kunst, ambacht en een prachtig centrum. Het begint al op station Delft, met Delfts blauwe details en het indrukwekkende plafond met de historische plattegrond. Er is nog vééél meer. Met deze tien tips haal jij het meeste uit je stedentrip.


1. Het Vermeer Centrum Delft

Naast Delfts blauw is Vermeer een begrip in de Zuid-Hollandse stad. Johannes Vermeer, een van de beroemdste Nederlandse schilders uit de 17de eeuw, is geboren in Delft. In het museum ontdek je meer over het leven van de schilder, bekijk je natuurlijk een deel van zijn werk, maar kom je ook alles te weten over de liefdesboodschappen in het werk van de schilder.

Vanaf Station Delft 9 minuten lopen of 4 minuten met de OV-fiets.

Voldersgracht 21, vermeerdelft.nl

2. Koffietent Uit de Kunst

Bij Uit de Kunst ben je niet snel uitgekeken. Hier ga je niet alleen heen voor een heerlijke kop koffie met huisgemaakte taart. Neem na het koffieleuten een kijkje in de winkel met kleding en kunst. Wat deze plek extra speciaal maakt: het terras aan de gracht, de blauwe telefooncel voor de deur en de papegaai in de binnentuin.

Vanaf Station Delft 8 minuten lopen of 2 minuten met de OV-fiets.

Oude Delft 140, uitdekunstdelft.nl

3. Cultuurwandeling door het centrum

Voor een flinke dosis cultuur is een wandeling door het centrum een goed idee. Struin door het beroemde ‘Straatje van Vermeer’. Lokale producten koop je op de warenmarkt. Om de hoek zie je de kerktoren van de Oude Kerk al boven de daken verschijnen. Wandel vooral ook even door de Prinsentuin en als je tijd hebt naar Molen de Roos. Sluit je cultuurwandeling af op een terras op de Beestenmarkt.

4. Il Tartufo

Welke dag het ook is, bij de Italiaanse familiezaak barst het van de gezelligheid. Tijdens de lunch zijn vooral de luxe belegde broodjes een aanrader. In de delicatessenwinkel koop je kazen, vleeswaren of maaltijden voor mee naar huis. Of ga voor een goede fles wijn of olijfolie. Na een bezoek aan Il Tartufo kom je zeker met een volle buik (en tas) weer naar buiten.

Vanaf Station Delft 10 minuten lopen of 2 minuten met de OV-fiets.

Minderbroerstraat 2, iltartufo.nl en instagram.com

5. Winkel Steen, papier, schaar

Drie designers bundelen hier hun krachten. Met als doel om lokale, eerlijke en duurzame producten te maken. Tafels vol sieraden met prachtige stenen, rekken vol posters en kaarten met waterverftekeningen. Ook vind je er bijzondere collages geprint op hout.

Vanaf Station Delft 11 minuten lopen of 4 minuten met de OV-fiets.

Verwersdijk 2, steenpapierschaardelft.nl

6. Winkelen en lunchen bij Pleck

Vintage meubels, Perzische tapijten, veel planten en rekken vol kleding. Met pompoensoep, chocoladetaart of rijk belegde bagels. Tijdens de lunch doe je inspiratie op voor de leuke artikelen in de winkel.

Vanaf Station Delft 9 minuten lopen of 4 minuten met de OV-fiets.

Voldersgracht 17A, pleckdelft.nl

7. Filmhuis Lumen

Even bijkomen van al het wandelen? Boek een ticket bij Filmhuis Lumen. Hier bekijk je bijzondere nationale en internationale arthousefilms.

Vanaf Station Delft 13 minuten lopen of 3 minuten met de OV-fiets.

Doelenplein 5, filmhuis-lumen.nl

8. HANNO – Groots café

Verderop in de straat zit HANNO – Groots café, een verborgen parel en populair onder locals. Eigenaren Hugo en Kim reizen graag de wereld over en dat zie je terug in het restaurant. Geniet van Mexicaanse taco’s en Japanse gyoza’s, drink thee uit Thaise theekopjes en neem vooral plaats op de rieten krukjes uit Inda met kussens uit Kenia. Een wereldse beleving!

Vanaf Station Delft 12 minuten lopen of 3 minuten met de OV-fiets.

Doelenplein 7, hannodelft.nl

9. Restaurant ‘t Postkantoor

Waar meer dan honderd jaar een postkantoor zat, ben je nu de hele dag welkom in het restaurant. Een plek met een retrosfeer en een menukaart met Franse en oosterse invloeden. Denk aan een bietenburger, een vegetarische rijsttafel of gildehoen met geroosterde groenten.

Vanaf Station Delft 8 minuten lopen of 2 minuten met de OV-fiets.

Hippolytusbuurt 14, postkantoordelft.nl

10. NS-wandeling Schiedam - Jeneverstad

Delft is deels omringd door groen. Deze wandeling brengt je door parken en langs weilanden. Maak je hoofd leeg in de natuur en wandel tot aan het stadsgeruis van Schiedam. Een historische plaats en ook nog eens de jeneverstad. Heb je de smaak echt te pakken, wandel dan langs de Merwehaven door naar Rotterdam.

Start op station Delft Campus, NS-wandeling Schiedam Jeneverstad

Tekst: Lea de Jonge – MPG.
Beeld: ANP, Rolinda Windhorst.

Ook interessant

Naar alle dagjes uit

8x zien en doen in Delft volgens reisplatform Travander

Tips voor een leuk dagje uit in Delft volgens Lois en Naomi van travelblog Travander.

8x de leukste restaurants in Delft

Heerlijk eten in de stad van het blauwe servies.

NS-wandeling Schiedam Jeneverstad

8 tot 19 km

Van station Delft Campus via Schiedam naar Rotterdam

Dagje uit in Delft

Geniet van terrassen aan het water, unieke winkels of een van de vele musea.

14x bijzondere restaurants met een beleving

Van goochelaars aan je tafel tot dineren in een bioscoopzaal.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tips van NS Dagje Uit, relevant nieuws en aanbiedingen.

Ontvang tips per mail