Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

NS in de provincie Noord-Brabant

Noord-Brabant staat voor boeiende opgaven, zoals de bereikbaarheid van de provincie en het faciliteren van de reizigersgroei. Daarom heeft NS stevige ambities. Bijvoorbeeld op het gebied van meer treinen op drukke verbindingen, OV-knooppunten en goede voorzieningen op de stations en een duurzamer OV. Samen met provincie, gemeenten, vervoerbedrijven en reizigersorganisaties houden we de inwoners, ondernemers en bezoekers van de provincie Noord-Brabant in beweging. De provincie heeft de afgelopen jaren net als andere provincies stevig geïnvesteerd in mobiliteit. NS investeert op haar beurt in mobiliteit, bijvoorbeeld met nieuwe treinen en stationsontwikkeling.


Afgelopen jaren hebben we al verbeteringen doorgevoerd. Zo rijden we sinds 2018 elke 10 minuten een Intercity tussen Eindhoven en Amsterdam en rijdt de Intercity Brussel via Breda en de Hogesnelheidslijn (HSL) . Daarnaast zijn de afgelopen jaren drie grote stations in Brabant ver- of herbouwd; Breda, Tilburg en Eindhoven Centraal. Met behoud van - en zorg voor monumentaal Brabants erfgoed in Tilburg en Eindhoven en een geheel nieuw gedurfd ontwerp met wonen, werken en reizen onder een dak in Breda.

Dankzij afspraken met het ministerie van IenW en regionale overheden rijdt NS sinds dienstregeling 2020 op werkdagen viermaal per dag een rechtstreekse Intercityverbinding Dordrecht-Eindhoven. In de komende jaren gaat er nog veel meer gebeuren in Noord-Brabant. NS is aangesloten bij Brabantstad Bereikbaar, een samenwerkingsverband van provincie, Breda, Tilburg, Eindhoven, ‘s-Hertogenbosch, Helmond, IenW, Rijkswaterstaat, ProRail, Breda University, ANWB en NXP. Hierin bespreken we huidige en nieuwe projecten die als doel hebben om files te verminderen, multimodale bereikbaarheid te vergroten en internationale verbindingen op te zetten.

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Arno Leblanc

Woordvoering & PR Noord-Brabant
Arno.Leblanc@ns.nl

Wil Joosten

Public Affairs Manager Noord-Brabant
Wil.Joosten@ns.nl

Mariska Slots

Mobiliteitsontwikkeling Noord-Brabant
Mariska.Slots@ns.nl

OV in 2040

We hebben als doel het OV de ruggengraat te maken van het Brainport-mobiliteitssysteem.

Stations

Met diverse gemeenten en de provincie Noord-Brabant wordt samengewerkt om stations gereed te maken voor de functie van mobiliteitshub.

Mobiliteitsontwikkeling

In de provincie Noord-Brabant werkt NS samen met overheden, werkgevers, onderwijsinstellingen, vervoerders en reizigers aan een toekomstbestendig mobiliteitssysteem.