Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

10x zien en doen in Zandvoort

Zandvoort aan Zee is zoveel meer dan zon, zee en strand. Van de fijnste strandtenten, boetieks, restaurants en musea tot een rustgevend natuurgebied om te wandelen of fietsen. Wat is er allemaal te doen in Zandvoort?


1. Club Cabo

We trappen af met een fijne strandtent. Club Cabo is een nieuwkomer op het Zuidstrand en volgens de eigenaren (die eerst collega’s waren bij strandtent Tijn Akersloot) ‘niet al te hip en niet al te gelikt’. Kortom een relaxte sfeer met de voeten in het zand.

Vanaf station Zandvoort 21 minuten lopen of 6 minuten met de OV-fiets.

Boulevard Paulus Loot 1A, www.clubcabo.nl

2. Tutti Frutti

Zin om op het heetste moment van de dag een lekker koele winkel in te duiken? Tutti Frutti is een inspirerende vintageboutique waar je betaalbare merkkleding in nieuwstaat op de kop kunt tikken. De collectie wordt maar liefst dagelijks aangevuld. Ook voor sieraden en woonaccessoires ben je hier aan het juiste adres.

Vanaf station Zandvoort 8 minuten lopen of 4 minuten met de OV-fiets.

Cornelis Slegersstraat 6, www.tuttifruttizandvoort.nl

3. Tijn Akersloot

Tijn Akersloot is al jaren favoriet bij locals, surfers en foodies, en een van de eerste vaste strandtenten van Zandvoort. Ook in de winter kun je hier dus genieten van een wijntje of warme choco bij de haard.

Vanaf station Zandvoort 23 minuten lopen of 6 minuten met de OV-fiets.

Boulevard Paulus Loot 1 B, www.tijnakersloot.nl

4. Maru

Je zou het bijna vergeten, maar er bestaat ook nog zoiets als Zandvoort centrum en ook daar is het echt gezellig. Ga bijvoorbeeld voor een etentje bij Maru. In ‘t voormalige Café Neuf vind je dit restaurant, waar je de Japanse en Peruaanse gerechtjes met elkaar deelt.

Vanaf station Zandvoort 5 minuten lopen of 1 minuut met de OV-fiets.

Haltestraat 25, maruzandvoort.nl

5. Buitenplaats Plantage

Een hele dag op het strand liggen niets voor jou? Huur dan een OV-fiets en begeef je rond lunch-, koffie- of borreltijd naar Buitenplaats Plantage in Vogelenzang. Deze unieke horecaplek huist in een oude rozenkas en heeft als motto: slow food, slow mood. Al het eten is dan ook met aandacht bereid en 100% organic.

Vanaf station Zandvoort 26 minuten met de OV-fiets.

Vogelenzangseweg 49b, Vogelenzang, buitenplaatsplantage.nl

6. Hippie Fish

Beachclub Hippie Fish staat bekend om de relaxte sfeer en is stijlvol ingericht met natuurlijke materialen en lichte kleuren. Aan het einde van het seizoen wordt het hele interieur verkocht in de befaamde meubelsale. Er zijn fijne hoekjes om in weg te duiken en ook het eten is goed. Vooral de rijkgevulde salades.

Vanaf station Zandvoort 15 minuten lopen of 4 minuten met de OV-fiets.

Boulevard Paulus Loot 3, www.hippiefish.nl

7. Het Jutters mu-Zee-um

Mocht je onverhoeds te maken hebben met een fikse regenbui of een dwarse bui van je kind, dan is het Jutters mu-Zee-um dé plek voor afleiding. Van boeien en botten tot haaientanden en flessenpost: dompel je onder in alwat ooit is aangespoeld op het strand van Zandvoort. De toegang tot dit museum is gratis.

Vanaf station Zandvoort 9 minuten lopen of 4 minuten met de OV-fiets.

Strandweg 2 (gebouw Rotonde), www.juttersmuseum.nl

8. Fosfor

Voor iedereen die zich het liefst aan het eind van de wereld bevindt: ga naar strandpaviljoen Fosfor. Deze ‘little beach hide away’ is de allerlaatste strandtent van het Zuidstrand, met de Noordzee als voortuin en natuurgebied de Amsterdamse Waterleidingduinen als achtertuin.

Vanaf station Zandvoort 45 minuten lopen of 6 minuten met de OV-fiets tot Tijn Akersloot en nog tien minuten wandelen over het strand (Fosfor is het laatste stuk alleen te voet bereikbaar).

Zuiderduin 7, www.fosforzandvoort.com

9. Tentoonstelling: Portraits with Pride

Van 1 juli tot 7 augustus 2022 presenteert het Zandvoorts Museum de jaarlijkse tentoonstelling Portraits with Pride, die in het teken staat van Zandvoort Pride. Een collectieve expositie met verrassende portretten van nationale en internationale kunstenaars die allemaal een band hebben met de LHBTIQ-scene.

Vanaf station Zandvoort Centraal 6 minuten lopen of 1 minuut met de OV-fiets.

Swaluëstraat 1, www.zandvoortsmuseum.nl

10. Wandeling Kennemerduinen

Zin in een flinke wandeling? Reis dan met de trein naar station Santpoort Noord en wandel vanuit daar over het strand naar Zandvoort (15 km) of via de prachtige Kennemerduinen naar station Overveen (16 km) waar je eventueel in een paar minuten (één halte) met de trein weer in Zandvoort bent. Om vervolgens voldaan aan te komen bij een strandtent voor een welverdiende pitstop.

Bekijk de NS-wandeling Kennemerduinen

Tekst: Vera Jansen & Suzette Hermsen  -  Jansen & Hermsen - MPG

Beeld: Eep photo, Fred Rosenhart, Laurent Muller, ANP