Hoofdnavigatie

Naar content

Fiets, buggy of rolstoel in de trein

NS heeft in de trein beperkte mogelijkheden om uw bijzondere fiets, buggy of hulpmiddel mee te nemen.


Fiets in de trein

Met een Dagkaart fiets kunt u uw fiets/ligfiets/racefiets of tandem meenemen in het aangegeven gedeelte van de trein. Hiervoor gelden de volgende regels:

  • U kunt met uw fiets reizen in de trein van maandag t/m vrijdag tussen 9.00-16.00 uur en na 18.30 uur. In de spits mag u uw fiets dus niet meenemen in de trein ivm de beperkte ruimte.  Deze regel geldt ook wanneer u voor de spits bent ingecheckt, maar wel tijdens de spits reist. 
  • In het weekend en in juli en augustus mag uw fiets de hele dag mee in de trein, ook tijdens spitsuren.
  • U kunt uw fiets meenemen in binnenlandse NS-treinen en de Intercity direct.
  • In alle gevallen geldt dat er voldoende ruimte moet zijn. Met name in de zomer is het erg druk in de trein, en kan het voorkomen dat niet alle fietsen mee kunnen.
  • Haal altijd uw bagage (fietstassen etc.) van uw fiets af, zodat er ruimte overblijft voor het plaatsen van andere fietsen!
  • Een vouwfiets mag gratis mee in de trein als u deze inklapt, ook tijdens de spitsuren.

Buggy's/kinderwagens

U mag buggy's en kinderwagens meenemen in de trein, ook tijdens de spits. Probeer medereizigers niet te hinderen. In de Intercity direct zijn buggy's en kinderwagens toegestaan als deze passen in de bagageruimte (maximale afmeting 120 x 90 cm).

Hulpmiddelen mindervalide reizigers

In de trein is ruimte voor hulpmiddelen van mindervalide reizigers.

Huisregels bagage mee in de trein

Zorg dat uw bagage andere reizigers niet hindert en plaats bagage in de daarvoor bestemde rekken of onder uw stoel.

In de Intercity direct kunt u gratis 3 stuks handbagage meenemen, waarvan de grootste afmeting maximaal 85 centimeter mag zijn. Ski's zijn toegestaan als deze passen in de bagageruimte (maximale afmeting 120 x 90 centimeter).